Секс, інста і ЗНО

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Секс, Інста і ЗНО
Тип вебсеріал
Телеканал(и) 1+1 videod
Дистриб'ютор(и) 1+1 video
Жанр драмедія
Тривалість серії 20 хв.
Компанія 1+1 Digital Studios
Сценарист
Режисер Антоніо Лукіч
Ідея Ірина Никончук
Оператор Євгенія Бондаренко
Монтаж
  • Олександр Легостаєв
  • Анна Перепелиця
Художник Олександр Жулінський (художник-постановник)
Продюсери
  • Анна Ткаченко (генеральна продюсерка)
  • Ігор Кириленко (музичний продюсер)
Виконавчий продюсер
  • Євгеній Гончаренко
  • Анжела Сокол
У головних ролях
  • Ганнуся Ярмоленко
  • Каріна Черчевич
  • Андрій Максимов
  • Соня Слюсаренко
  • Віталій Зелений
  • Любава Шокля
  • Юрій Рекс
  • Григорій Наумов
  • Роланд Мішко
  • Андрій Косенко
  • Любава Шокля
  • Олександр Яценко
Країна-виробник Україна Україна
Мова оригіналу українська
Перша поява 25 листопада 2020
Перший показ 25 листопада 2020
Кількість сезонів 1
Кількість серій 12
Посилання

«Секс, Інста і ЗНО» (стилізовано як «Sex/Insta/ZNO», «SIZ») — український підлітковий драмедійний вебсеріал виробництва компаній 1+1 Digital Studios. Сюжет серіалу розповідає про пригоди українських школярів у складні роки дорослішання.[1] Серіал є одним з перших українських великобюджетних вебсеріалів[2].

Прем'єра першого сезону відбулася 25 листопада 2020 року на VOD-платформі 1+1 video.[3]

У серпні 2023 року серіал став доступний на Netflix.[4][5]

Сюжет[ред. | ред. код]

Звичайна вінницька школа. Кілька одинадцятикласників, які готуються до зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) і паралельно дружать, ворогують, закохуються, конкурують і сваряться. Головна героїня Саша (Ганнуся Ярмоленко) має всі шанси виграти у голосуванні на пост президента школи. Але затятий ворог Саші Єва (Каріна Черчевич) знаходить компромат, який переверне догори дриґом не лише плани Саші, але і все її життя.[6][7]

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Ганнуся Ярмоленко Саша Саша
Андрій Максимов Андрій Андрій
Каріна Черчевич Єва Єва
Віталій Зелений Даня Даня
Софія Слюсаренко Ханна Ханна
Любава Шокля Сніжана Сніжана
Григорій Наумов Клім Клім
Олександр Яценко Богдан Богдан
Юрій Рекс Костя Костя
Роланд Мішко Вова Вова
Андрій Косенко Коля Коля
Ірма Вітовська психолог
Наталія Васько мама Єви
Саша Нікітіна Женя Женя
Олександра Кузьмина Аліса Аліса
Ольга Сафронова мама Саші
Кирило Нікітенко батько Андрія
Максим Кондратюк батько Кості
Ігор Шанюк батько Кліма
Дарія Лобода мама Кліма
Надія Левченко мама Вови
Ірина Веренич-Островська мама Дані
Сергій Смальчук батько Дані
Тетяна Лещенко мама Андрія
В'ячеслав Бєлозоров вітчим Андрія
Євген Бушмакін директор школи
Людмила Саченко завуч школи
Аліса Клюшкіна вчителька фізкультури

Виробництво[ред. | ред. код]

Автором ідеї стала Ірина Никончук[8]. Серіал створений для показу у digital-форматі, виробництвом якого займалися 1+1 Digital Studios.

Режисером серіалу став Антоніо Лукіч[9], відомий своїм дебютним повнометражним фільмом «Мої думки тихі».

Сценаристами серіалу стала Євгенія Бабенко разом з Павлом Остріковим, який більш відомий своєю режисерською роботою над короткометражними фільмами «Випуск'97» та «Ґолден лав». Загалом робота над сценарієм тривала понад рік та містила велику кількість досліджень: історії школярів, опитування фокус-груп, консультації з психологами[10].

Творча група серіалу прагнула показати таку історію, в якій себе впізнає кожен школяр. Для максимальної правдивості творча група серіалу поставила завдання кастинг-директорці відшукати неординарні, а, найголовніше, не бездоганні типажі. За словами шоуранерки проєкту Ірини Никончук, важливо було відверто зобразити у серіалі українських підлітків, з усіма їх недоліками та чеснотами, показати їхні страхи, істинні приховані бажання і невпевненість у всьому.[11][12] Головними акторами серіалу стали студенти КНУТКТ ім. І. Карпенка-Карого[10][6].

Фільмування серіалу розпочалися 13 липня 2020 року.

Реліз[ред. | ред. код]

Прем'єра першого сезону відбулася 25 листопада 2020 року, усі серії стали доступні відразу на VOD-платформі 1+1 video, й згодом також на YouTube-каналі медіагрупи 1+1.[3]

Саундтрек[ред. | ред. код]

16 листопада 2020 року відбувся реліз заголовного треку і саундтреку серіалу.

Заголовний трек із назвою «ZNO» виконує гурт «Вагоновожатые». Автор слів, фронтмен гурту Антон Слєпаков речитативом на фоні брейкбіту розповідає про всі труднощі підліткового життя, з якими за сюжетом серіалу стикаються його герої[13].

Основним музичним продюсером і композитором «Секс, Інста і ЗНО» став Ігор Кириленко (учасник електронного дуету Hidden Element), створивши близько тридцяти треків для різних сцен серіалу.

Команда проєкту залучила до співпраці першого в Україні музичного супервайзера. Ним став Сергій Вовк, співзасновник лейблу Thousand Kisses Place[14].

Для ключових сцен серіалу було використано музику багатьох продюсерів та виконавців: Hidden Element, Monsto, Polje, Vroda, Bejenec, SI Process (сольний проєкт Стаса Іващенка, «Вагоновожатые»). До саундтреку серіалу, окрім заголовного треку, увійшли хіти українських виконавців – Макса Барських, ONUKA, Івана Дорна та U_C. А також міжнародних продюсерів та виконавців – Mujuice і Kedr Livanskiy[15].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. «Секс, Інста і ЗНО». Дивимося новий український серіал про підлітків. Wonderzine. 26 листопада 2020. Процитовано 9 березня 2024.
  2. Без жодної цензури: Антоніо Лукіч знімає серіал про підлітків "Секс, інста і ЗНО". 24 Канал. Архів оригіналу за 28 жовтня 2020. Процитовано 22 жовтня 2020.
  3. а б Підгора-Гвяздовський, Ярослав (29 листопада 2020). «Секс, інста і ЗНО»: етапний момент в українському серіальному виробництві. detector.media (укр.). Процитовано 9 березня 2024.
  4. Український серіал "Секс, Інста і ЗНО" вийде на Netflix. НашКиїв.UA (ua) . Процитовано 9 березня 2024.
  5. На Netflix можна подивитися вже 56 українських фільмів. Ось їх перелік і про що вони — Forbes.ua. forbes.ua (укр.). 18 вересня 2023. Процитовано 9 березня 2024.
  6. а б Антоніо Лукіч знімає серіал «Секс, інста і ЗНО» для 1+1 video. detector.media. 14 липня 2020. Архів оригіналу за 26 жовтня 2020. Процитовано 22 жовтня 2020.
  7. Секс, Інста і ЗНО (SIZ) дивитися онлайн у високій якості на 1+1 video. 1+1 video (укр.). Процитовано 9 березня 2024.
  8. Шоуранерка Ірина Никончук розкрила секрет роботи над серіалом «Секс, інста і ЗНО». glavred.info. Архів оригіналу за 26 жовтня 2020. Процитовано 22 жовтня 2020.
  9. Антоніо Лукіч про зйомки "Секс, Інста і ЗНО", секс-виховання і свій психологічний вік. delo.ua. Архів оригіналу за 26 жовтня 2020. Процитовано 22 жовтня 2020.
  10. а б Секс, інста і ЗНО”: восени в Україні покажуть серіал про вінницьких підлітків. vezha.ua. 3 Серпня 2020.
  11. Ірина Никончук: «СЕКС, ІНСТА і ЗНО» – це відверта розмова з підлітками про їхні проблеми». telekritika.ua/uk/. 03.09.2020
  12. «СЕКС, ІНСТА і ЗНО»: Почути голос покоління Z. vglcinema.com. 15.07.2020
  13. У Мережі з’явився відвертий трек серіалу "Секс, Інста і ЗНО" про труднощі підліткового життя. ТСН.ua (укр.). 16 листопада 2020. Архів оригіналу за 16 листопада 2020. Процитовано 18 листопада 2020.
  14. Гурт Вагоновожатые представив саундтрек серіалу Секс, Інста і ЗНО. nv.ua (укр.). Архів оригіналу за 24 лютого 2022. Процитовано 18 листопада 2020.
  15. maximum.fm. Секс, Інста і ЗНО: слухайте саундтрек гурту вагоновожатые до нового серіалу. Радіо Максимум (англ.). Архів оригіналу за 17 листопада 2020. Процитовано 18 листопада 2020.

Посилання[ред. | ред. код]