Відзнака за хоробрість частини

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Відзнака за хоробрість частині (США)
Gallant Unit Citation
Країна США США
Тип Медаль
Вручається: військові формування Повітряних сил Збройних сил США
Підстава за проявлений у бою з ворогом видатний героїзм підрозділу
Статус вручається
Нагородження
Засновано: березень 2004
Перше: 2005
Нагороджені:
Черговість
Старша нагорода Нагорода за видатну єдність частини
Молодша нагорода Відзнака за видатні заслуги ПС
Відповідає Армія
Відзнака за героїзм
ВМС
Подяка за похвальну службу частині ВМС
Берегова охорона
Нашивка за похвальну службу Берегової охорони

Відзнака за хоробрість частині (США) (англ. Gallant Unit Citation) — військова нагорода для військових формувань у Повітряних силах, яка вручається будь-якому підрозділу цього виду Збройних сил США, який відзначився надзвичайним героїзмом під час бойових дій з військами противника 11 вересня 2001 року або після нього.

Відзнака за хоробрість частині присвоюється військовому формуванню, чий особовий склад продемонстрував у бою хоробрість, витримку та силу духу, і не підпадає під критерії нагородження Президентською відзнакою частині. Підрозділ має проявити себе у складних і небезпечних умовах при виконанні своєї місії, щоб відзначитися на фоні інших підрозділів, які беруть участь у цьому конфлікті. Ступінь прояви колективного героїзму формування має бути такою, як і при нагородженні окремого військовослужбовця Срібною зіркою. Зазвичай цю нагороду отримують невеликі підрозділи, типу відділення, групи, взводу, роти, які брали участь у поодиноких або низці послідовних бойових дій, що охоплюють відносно короткий проміжок часу. Додаткові нагородження відзнакою за хоробрість позначаються кластерами дубового листя.

За станом на 2018 рік серед нагороджених підрозділів — 1-ше та 352-ге крила спеціальних операцій Сил спеціальних операцій Повітряних сил США.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]