Човка Віктор Вікторович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Віктор Вікторович Човка
Народився 8 травня 1990(1990-05-08) (33 роки)
Ужгород
Громадянство Україна Україна
Галузь журналістика

Віктор Вікторович Човка (8 травня 1990(19900508), Ужгород) — український журналіст ромського походження[1], телеведучий однієї з двох ромських телепередач в Україні ― «Романо Лав» («Ромське Слово»)[2], директор Інформаційно-аналітичного агентства «RomaUA»[3][4], громадський діяч, випускник Ромського освітнього фонду.

Біографія[ред. | ред. код]

Віктор Човка народився у родині ромів у місті Ужгороді. У 2012 році він отримав ступінь бакалавра в Ужгородському національному університеті, а наступного року – ступінь спеціаліста. Після закінчення університету Віктор продовжив навчання в Центрально-Європейському університеті за спеціальною програмою для ромів Roma Access Programs ― Roma English Language Program[5]. У 2016 році він заснував та очолив громадську організацію «Патів» («Гідність»), головною метою якої є навчання майбутніх ромських журналістів.

У 2016-2018 роках Віктор працював журналістом та телеведучим на єдиній, на той момент, ромській телепередачі в Україні «Романо Джівіпен» («Ромське життя»), яка виходила в рамках діяльності державної телерадіокомпанії Суспільне Ужгород. А у 2019 році створив власний телевізійний проєкт «Романо Лав», («Ромське Слово») на телеканалі «TV 21 Ungvar-Ужгород»[6]. Крім того, Віктор є автором та засновником інформаційно-аналітичного агентства «RomaUA», яке висвітлює новини про життя ромів в Україні.

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]