Шайда Віктор Васильович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Віктор Шайда)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Віктор Васильович Шайда
Основна інформація
Дата народження 28 грудня 1974(1974-12-28) (49 років)
Місце народження смт. Стара Синява, Хмельницька область
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Професія Співак
Жанр естрадний спів
Співпраця Хмельницька обласна філармонія

Віктор Васильович Шайда (народився 28 грудня 1974(19741228) смт. Стара Синява Хмельницької області) — український співак і громадський діяч, соліст Хмельницької обласної філармонії, лауреат міжнародного конкурсу «Слов'янський базар».

Життєпис[ред. | ред. код]

Навчався у Старосинявській неповній середній школі № 2.

З дитинства полюбив музику, займався співом та грою на трубі. У 1994 році закінчив Кам´янець-Подільське училище культури за фахом «Керівник оркестру духових інструментів».

З 1996 року оселився у місті Хмельницькому, де розпочав кар'єру співака, виступаючи на різних концертних майданчиках. З того ж часу почав брати участь у різноманітних фестивалях та вокальних конкурсах.

З 2000 є солістом естрадного оркестру Управління міністерства внутрішніх справ України в Хмельницькій області (на цей час — оркестр Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області). Разом з оркестром побував з концертами в багатьох країнах Європи. З 2016 року очолив колектив.

З 2012 року також є солістом Хмельницької обласної філармонії.

Учасник телевізійних проектів «Караоке на Майдані» та «Шанс» (телеканал «1+1», Україна).

Громадська діяльність[ред. | ред. код]

Віктор Шайда та Оксана Радушинська допомагають найменшим учасникам Імпрези по-самчиківськи

У 2010 році організував проведення благодійного концерту за участю зірок вітчизняного шоу-бізнесу з метою збору коштів для придбання лапароскопічного інструментарію для відділення малоінвазивної хірургії Хмельницької міської дитячої лікарні.

З квітня 2014 року — співорганізатор творчого волонтерського об'єднання «Мистецька подільська сотня», діяльність котрого спрямована на надання моральної та фінансової підтримки окремим підрозділам ЗСУ, Національної Гвардії та добровольчим формуванням, що беруть участь в АТО.

Родина і сім'я[ред. | ред. код]

Батьки, Василь Пилипович та Надія Іванівна — селяни, Віктор — старший син. Окрім нього батьки народили та виховали ще двох дівчаток — Тетяну та Наталію.

Одружений. Дружина Ольга за фахом економіст, працює в соціальній сфері. Разом з дружиною Віктор виховує двох синів Сергія та Ґеорґія, які навчаються у Хмельницькій гімназії № 1,також додатково займаються спортом. Мешкає родина у місті Хмельницькому.

Відзнаки[ред. | ред. код]

Дипломант та лауреат конкурсів: «Молодість Надзбруччя», «Червона Рута», «Море друзів».

Лауреат 2-ї премії Міжнародного фестивалю мистецтв «Слов'янський базар» (2000).

Посилання[ред. | ред. код]

  • Віктор Шайда — артист, співак, громадський активіст (біографія, фотогалерея). Мистецький вебпортал «Жінка-УКРАЇНКА» (гість порталу). Архів оригіналу за 20 лютого 2015. Процитовано 20 лютого 2015.
  • Віктор Шайда. Хмельницька обласна філармонія. Архів оригіналу за 20 лютого 2015. Процитовано 20 лютого 2015.
  • Віктор Шайда — новини творчого життя, інтерв'ю. Мистецький вебпортал «Жінка-УКРАЇНКА» (гість порталу). Архів оригіналу за 20 лютого 2015. Процитовано 20 лютого 2015.