Герб Електроуглів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Електроуглі
Деталі
Носій Електроуглі
Затверджений 6 листопада 1996

Міське поселення Електроуглі у відповідності з законодавством РФ та геральдичними правилами має власні символи серед яких є герб та прапор. Герб міста було ухвалено 6 листопада 1996 року. Затверджений рішенням Ради депутатів муніципального утворення місто Електроуглі від 5 травня 2008 року. [1]

Опис[ред. | ред. код]

У червленому полі із золотого, з чорною окантовкою муру виходить вузьке чорне стропило, посередині загострене з п’ятикінечною золотою зіркою, яка має заокруглені виїмки між променями. Від зірки відходять золоті промені – тричі по три, гострим до зірки.

Обґрунтування символіки[ред. | ред. код]

Елементи герба відображають два найстаріших підприємства, навколо яких виросло місто. Два електровуглі говорять про найстаріше підприємство – завод «Електроуглі» на честь якого було названо робітниче селище а потім, у 1956 році місту.Золоті цеглини відображають Кудиновський комбінат керамічних виробів. Зірка з променями в червоному полі відображає що прожектор з електровугіллям застосовувались на початку Берлінської операції 16 квітня 1945 року – завершальної битви німецько-радянської війни.

Золото – символ багатства, сталості, поваги та інтелекту

Червоний колір – символ праці, мужності, сили, краси та свята

Чорний колір – символ мудрості, скромності, вічності. [2]

Автори герба[ред. | ред. код]

Ідея герба: Костянтин і Юрій Моченови (Хімки) художник: Роберт Маланічев (Москва).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 3 січня 2014. Процитовано 4 січня 2014.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 5 січня 2014. Процитовано 4 січня 2014.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)