Герб Любомльського району

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Любомльського району
Деталі
Носій Любомльський район
Затверджений 22 грудня 2000 року
Корона золота мурована тривежна
Щит іспанський

Герб Лю́бомльського райо́ну — це офіційний символ Любомльського району Волинської області, затверджений рішенням районної ради. Разом із прапором становить офіційну символіку району.

Опис[ред. | ред. код]

Герб Любомльського району (землі) — щит у формі чотирикутника з півколом в основі, червоного кольору із зображенням срібної сторожової вежі. У правому верхньому куті зображено срібний Волинський хрест.

Значення символів[ред. | ред. код]

У гербі Любомльського району (землі) взято за основу силует сторожової вежі, яка стояла в місті Угровську над Бугом у ХІІІ столітті. Вежа, як основний елемент оборони, характеризує Любомльщину як прикордонний регіон. Вежа білого (срібного) кольору, який в геральдиці символізує чистоту і непорочність, розміщена на тлі (фоні) щита червоного кольору, який означає хоробрість, гарячу любов до своєї землі. Наявність білого Волинського хреста у верхньому лівому куті як символу християнства і герба Волині свідчить про належність Любомльщини до Волинської землі.

Порядок використання[ред. | ред. код]

Герб Любомльської землі використовується як місцева символіка і на в'їзних знаках населених пунктів району, при оформленні адміністративних, торгових приміщень, на етикетках продукції місцевого виробництва, при оформленні торгових знаків тощо.

За використання місцевої символіки районна рада може встановлювати місцевий податок.

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]