Герб Недригайлівського району

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Недригайлівського району
Деталі
Носій Недригайлівський район
Затверджений 29 травня 2001
Щит французький

Герб Недрига́йлівського райо́ну — офіційний символ Недригайлівського району Сумської області, затверджений 29 травня 2001 року на двадцятій сесії Недригайлівської районної ради двадцять третього скликання.

Опис[ред. | ред. код]

Гербовий щит має форму чотирикутника із загостренням в основі. Щит пересічений на синє і жовте поля, має білу кайму. Синій колір разом із білим здавна є традиційними кольорами Сумщини.

Силует пам'ятника мамонтові у верхній частині герба — символ далекої минувшини посульского краю, унікальності його історичних пам'ятників.

Золоті колоски довкола силуету пам'ятника символізують землеробство — основне заняття жителів району з найдавніших часів — і вказують на основні риси характеру: працьовитість, гостинність, любов до рідної землі.

Сливи на жовтім полі в нижній частині герба є запозиченим елементом з історичного герба Недригайлова 1781 року. Вони символізують природні особливості і багатство цих земель і є елементом наступності, спадковості геральдичних традицій краю.

Перевага синьо-жовтих кольорів указує на те, що район є невід'ємною частиною держави Україна.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  • Геральдика і символіка Сумщини. ounb.sumy.ua. Сумська обласна універсальна наукова бібліотека. Архів оригіналу за 4 жовтня 2013. Процитовано 30 листопада 2023.