Гром'як Іван Васильович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гром'як Іван Васильович
Народився 13 листопада 1950(1950-11-13) (73 роки)
Ожеве, Сокирянський район, Чернівецька область, Українська РСР, СРСР
Діяльність журналіст
Alma mater ННІ журналістики КНУ ім. Т. Шевченка

Іван Васильович Гром'як (13 листопада 1950) — український поет, журналіст, публіцист.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 13 листопада 1950 року в селі Ожеве Сокирянського району Чернівецької області. У 1970—1975 рр. навчався на факультеті журналістики Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка. У липні 1975 р. розпочав трудову діяльність на посаді кореспондента газети «Комсомольське плем'я» (м.Вінниця). У 1975—1984 рр. — на комсомольській роботі: працівник сектору інформації Вінницького обкому комсомолу та ЦК ЛКСМУ. З грудня 1984 р. — завідувач редакції історико-патріотичної та спортивної літератури видавництва «Молодь». З листопада 1991 р. — заступник начальника Управління пропаґанди та інформації, керівник прес-центру Міністерства у справах молоді і спорту. З 1995 р. — спортивний оглядач, заступник редактора відділу внутрішньої інформації газети «Урядовий кур'єр». Працював у штабі збірної команди України на Іграх Олімпіади в Атланті (1996) та спеціальним кореспондентом газети «Урядовий кур'єр» на Олімпійських іграх у Нагано (1998).

Творча діяльність[ред. | ред. код]

  • Перші вірші були опубліковані у Сокирянській районній газеті «Дністрові зорі», згодом у Чернівецькій обласній — «Молодий буковинець», колективному збірнику «Молодий день», що вийшов друком в Ужгородському видавництві «Карпати». Автор поетичної збірки «Юний горизонт» (1987), багатьох публікацій у журналах «Дніпро», «Ранок», інших виданнях. Вірші поета звучали у програмі «Молода гвардія» на республіканському радіо. Пише пісенні тексти, гумористичні твори.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Гром'як Іван Васильович // Гусар Ю. С. Дністровий зорепад: штрихи до енциклопедичного словника-довідника «Літературно-мистецька Сокирянщина» / Юхим Гусар.- Чернівці: ВІЦ «Місто», 2010. — С. 25-26.
  • Гусар Ю. Поет, журналіст з Ожеве: [про Івана Гром'яка] /Юхим Гусар // Буковинське віче.- 2010. — 29 жовтня (№ 82).- С. 3.

Посилання[ред. | ред. код]