Гірник Євгеній Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Євгеній Володимирович Гірник
в.о. голови Львівської обласної ради
6 квітня 2023 — травень 2023
Попередник Ірина Гримак
Народився 12 серпня 1986(1986-08-12) (37 років)
Нижня Стинава
Відомий як державний діяч, науковець
Громадянство Україна
Освіта Державний торговельно-економічний університет, Київський національний університет імені Тараса Шевченка
Політична партія Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина»

Євгеній Володимирович Гірник (12 серпня 1986, село Нижня Стинава Стрийського району Львівської області) — український державний діяч та науковець, виконувач обов'язків голови Львівської обласної ради з 6 квітня 2023 року.[1]

Біографія[ред. | ред. код]

Євгеній Гірник народився в селі Нижня Стинава Стрийського району Львівської області. Вищу освіту здобував у Київському торговельно-економічному університеті. Після закінчення університету працював у Державному управлінні справами. Пізніше навчався на юридичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Працював приватним підприємцем[2], а також комерційним директором та молодшим науковим співробітником Інституту обдарованої дитини Національної академії педагогічних наук України в Києві.[3]

У 2020 році захистив кандидатську дисертацію та отримав учене звання кандидата економічних наук[4].

У 2020 році за підсумком виборів до Львівської обласної ради Євгеній Гірник обраний депутатом Львівської обласної ради від Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина». 1 грудня 2020 року обраний першим заступником голови Львівської обласної ради.[5]

Після відставки Ірини Гримак з посади голови обласної ради 6 квітня 2023 року[6] Євгеній Гірник став виконувачем обов'язків голови Львівської обласної ради.[1]

У червні 2021 року спільно з місцевими підприємцями відкрив новий туристичний магніт у рідному місті Стрий.[1]

Того ж року у серпні долучився до проекту цифрової трансформації міста Стрий. Зокрема, за його ініціативи був оновлений офіційний портал. Для громади була відкрита інформація про бюджет та додаткові адміністративні послуги, такі як петиції, онлайн черги, сповіщення, новини, тощо.

У лютому 2022 року запустив проєкт Hirnyk family room - соціальний проєкт для молодих батьків у Стрийському пологовому будинку, завдяки якому кожна десята породілля, яка народжувала у закладі, отримала можливість комфортних пологів та перших післяпологових днів.

У травні 2023 року Євгеній Гірник підписав Угоду про офіційний вступ Львівщини до Мережі регіонів Тримор’я - масштабного конгресу видатних діячів Балтійського, Адріатичного та Чорного морів. Також були презентовані інвестиційні та рекреаційні можливості області для європейських партнерів та обговорена ідея "Школи Європейської громади" - бази знань та практичних навичок з європейського самоврядування. Ініціативу "Тримор’я" особисто підтримує Президент Республіки Польща Анджей Дуда.

Того ж місяця у Славській громаді Львівщини разом з олімпійським чемпіоном Олексієм Михайличенком Євгеній Гірник відзначив юних учасників програми ФІФА з пошуку та розвитку талантів Search and development of young football talents.

З 6 квітня 2023 року Євгеній Гірник став виконувачем обов'язків голови Львівської обласної ради.

У травні 2023 року після перенесеної операції пішов у довготривалу лікарняну відпустку. Виконувати обов'язки голови Львівської обласної ради почав Холод Юрій Ігорович.

30 червня 2023 року Євгеній Гірник подав заяву про складання повноважень першого заступника голови Львівської обласної ради, однак сесійна зала не підтримала рішення. Також була подана заява щодо спрямування нарахованих за час лікарняної відпустки коштів на рахунок однієї з військових частин Стрийщини. Євгеній Гірник підтримує волонтерів Львівщини, зокрема в напрямку забезпечення українських захисників автомобілями.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Очільницю Львівської облради відправили у відставку: які причини. 06.04.2023, 21:21
  2. Депутат Львівської обласної ради
  3. Гірник Євгеній Володимирович — «Чесно»
  4. Гірник Євгеній Володимирович (кандидат наук)
  5. Євгеній Гірник став першим заступником голови Львівської обласної ради
  6. Голову Львівської облради відправили у відставку. РБК-Украина (укр.). Процитовано 10 квітня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]