Джош Шварц

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джош Шварц
англ. Josh Schwartz
у 2007 році
Ім'я при народженні Joshua Ian Schwartz
Народився 6 серпня 1976(1976-08-06) (47 років)
Провіденс, Род-Айленд, США
Громадянство американець
Національність американець єврейського походження
Діяльність сценарист, продюсер
Alma mater Університет Південної Каліфорнії, Школа кінематографічних мистецтв Університету Південної Каліфорніїd і Wheeler Schoold
Мова творів англійська
Роки активності 1997 — тепер. час
Magnum opus Чужа сім'я
Пліткарка
Чак

CMNS: Джош Шварц у Вікісховищі

Джош Шварц (англ. Josh Schwartz, нар. 6 серпня 1976) — американський телевізійний сценарист і продюсер.

Популярність здобув завдяки створенню серіалів: «Чужа сім'я», «Пліткарка», «Чак». У віці двадцяти шести років Шварц став наймолодшим в історії ефірного телебачення продюсером власного серіалу.

Біографія[ред. | ред. код]

Джош Шварц народився 6 серпня 1976 року в місті Провіденс, штат Род-Айленд, в сім'ї Стіва і Хані Шварц. Батьки Джоша працювали в 'Hasbro' — компанії-виробнику іграшок. З раннього дитинства Джош мріяв стати письменником.

Джош відучився 11 років у приватній школі імені Уїлера і закінчив її в 1994 році. У 1995-му Шварц здійснив мрію дитинства — вступив до Університету Південної Кароліни на факультет кіномистецтва, щоб вчитися на кіносценариста.

У 2003 році Шварц написав сценарій під назвою "Самотні серця. Одного разу в Каліфорнії" для кінокомпаній 'Warner Bros. TV' і 'Wonderland Sound and Vision'. У роботі над серіалом, який стали знімати за сценарієм Джоша, він виступив не тільки як автор ідеї й сценарію, але і як виконавчий продюсер.

У 2007 році Щварц уклав контракт з 'Warner Bros. TV' на три роки на написання сценарію і продюсування комедійного серіалу під назвою «Чак» (Chuck).

Одружений з 2008 року, має одну дитину.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Сценарист[ред. | ред. код]

Продюсер[ред. | ред. код]