Дика орхідея

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дика орхідея
англ. Wild Orchid
Жанр Мелодрама
Еротика
Режисер Залман Кінг[1][2]
Продюсер Лестер Берман
Сценарист Залман Кінг
У головних
ролях
Міккі Рурк[2][3], Жаклін Біссет[2][3], Carré Otisd[3], Брюс Ґрінвуд[3], Ассумпта Серна[3] і Відов Олег Борисович[3]
Оператор Гейл Теттерсолл
Композитор Саймон Голденберг
Дистриб'ютор Entertainment Film Distributorsd і Netflix
Тривалість 106 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 1989
IMDb ID 0100934
Наступний Дика орхідея 2: Два відтінки смутку

«Дика орхідея» (англ. Wild Orchid) — американський еротичний фільм 1989 року режисера Залмана Кінга. Головні ролі зіграли Міккі Рурк, Керрі Отіс, Жаклін Біссет, Брюс Грінвуд та Ассумпта Серна.

Продовження Дика орхідея 2: Два відтінки смутку було випущено в 1991 році.

Сюжет[ред. | ред. код]

Поступивши на роботу в юридичну фірму, Емілі (Керрі Отіс) — молода гарна дівчина вирушає до Бразилії допомогти завершити велику операцію з нерухомістю.

У Ріо-де-Жанейро вона зустрічається з Джеймсом Віллером (Міккі Рурк) — загадковим і дуже сексуальним мільйонером, який, використовуючи свою чаклунську чарівність, намагається її спокусити. Під ритми і фарби карнавалу, він розпалює в дівчині вулкан невідомих їй раніше почуттів і еротичних фантазій, так і не наважуючись на активні дії. Емілі приголомшена і заінтригована сексуальними витівками, в яких вона мимоволі залучена. Але, спровокувавши дівчину на зв'язок з іншими чоловіками, а сам виступаючи спостерігачем за чужими еротичними сценами, Джеймс з подивом виявляє, що все-таки по-справжньому закохався в Емілі. Для нього це звична гра в любов, але Емілі не хоче і не може грати, вона щира, і це змушує Віллера відкрити їй своє серце.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Міккі Рурк Джеймс Віллер Джеймс Віллер
Керрі Отіс Емілі Рід Емілі Рід
Жаклін Біссет Клаудія Денніс Клаудія Денніс
Брюс Грінвуд Жером Жером
Олег Відов Отто Отто
Мілтон Гонсалвіш Флавіо Флавіо
Ассумпта Серна Ханна Ханна
Бернардо Яблонскі Роберто Роберто

Виробництво[ред. | ред. код]

Фільм знімався в Сальвадорі та Ріо-де-Жанейро, Бразилія. Оригінальна версія фільму Кінга вважалася надто сексуальною для рейтингу R, і MPAA погрожувала випустити його з рейтингом X, обмежуючи його комерційний потенціал. Режисер неохоче видалив частину любовної сцени між Отіс і Рурком, щоб отримати рейтинг R.

Міккі Рурк і Керрі Отіс зустрічалися на момент створення цього фільму, і ходили чутки, що секс-сцени не були фальшивими. Проте в інтерв'ю 2004 року Керрі Отіс спростувала чутки, які припускали, що сумнозвісна сцена останнього сексу була реальною. Через еротичний підтекст фільму Брук Шилдс відмовилася від ролі Емілі, бо знала, що знадобиться нагота. Водночас Віллем Дефо відмовився від ролі Джеймса Віллера[4].

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]