Знамя индустрии

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Знамя индустрии
Мова російська
Формат Газета

Засновано 1930
Власник ТОВ "Редакція газети «Знамя индустрии»"
Головний редактор Чубенко Генадій Вікторович
Головний офіс вул. Богдана Хмельницького, 21-а, м. Костянтинівка, 85102

zi.ua

Знамя индустрии(рос.) (укр. Знамено індустрії) — регіональний засіб масової інформації, газета та її вебсайт, що висвітлює події на півночі Донбасу, на території Костянтинівського району, міст Краматорськ, Костянтинівка, Бахмут, Слов'янськ, Покровськ, Лиман, Мирноград. В 1998 році газета була приватизована та належить ТОВ "Редакція газети Знамя Індустрії" під керівництвом фізичної особи Чубенко Г.

Жаргонна назва газети — рос. «Знаменка», рос. «Знамя Индусов».

Завданнями видання є: об'єктивне висвітлення важливих подій регіону, інформування громадськості про досягнення і труднощі індустріально-аграрного краю, задоволення соціальної та комерційної потреби в інформації.

Історія[ред. | ред. код]

Перший номер газети вийшов 19 вересня 1930 року, коли виникла потреба висвітлювати ключові подій індустріалізації краю, і називався «Прапор індустріалізації».

29 вересня 1941 в будівлі редакції газети знаходилася редакція видання німецької комендатури «Відбудова»[джерело?].

В жовтні 1943 року, через місяць після взяття Костянтинівки радянськими військами, газета відновила свій вихід.

Негативні прецеденти[ред. | ред. код]

2016 року газетою встановлено в центрі Театрального скверу пам'ятний знак, з надписом ніби-то якась алея в цьому сквері є подарунком місту від цієї газети. Представники газети не надали джерела, які б підтвердили хто, коли, та за чиї гроші подарував цю невідому алею.

Нагороди[ред. | ред. код]

У 1982 році «Знамя індустрії» за активну масову роботу з читачем відзначена першою всесоюзною премією імені М. І. Ульянової.

У 2006 році газета «Знамя індустрії» перемогла в конкурсі Національної спілки журналістів України в номінації «Найкраща міська газета України».

Посилання[ред. | ред. код]