Казиніна Катерина Петрівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Казиніна Катерина Петрівна
Народилася 25 лютого 1939(1939-02-25) (85 років)
Андрієвка (Чаїнський район), Чаїнське сільське поселення, Чаїнський район, Наримський округ, Новосибірська область, РРФСР, СРСР
Країна  СРСР
 Росія
Діяльність доярка
Знання мов російська
Нагороди
орден Трудової Слави I ступеня орден Трудової Слави II ступеня орден Трудової Слави III ступеня

Катерина Петрівна Казиніна (нар. 25 лютого 1939) — передовик радянського сільського господарства, оператор машинного доїння радгоспу «Чаїнський» Чаїнського району Томської області, повний кавалер ордена Трудової Слави (1986).

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася в 1939 році в селі Андріївка (на території сучасного Чаїнського району Томської області) в російській родині спецпоселенця з Алтайського краю. Завершила навчання у восьми класах школи, в 1958 році завершила навчання в Колпашевській сільськогосподарській школі.

У 1958 році почала працювати дояркою в колгоспі в селищі Нижнє Фокіно Чаїнського району. Через два роки поїхала в Ставропольський край. Працювала дояркою в колгоспі в селі Рождественка Отрадненського району. У 1965 році стала працювати колгоспницею в колгоспі "Росія" Отрадненського району, з 1967 року - робоча молкомбінату в селі Отрадне.

У 1968 році повернулася в Томську область. Працювала дояркою, потім оператором машинного доїння радгоспу "Чаїнський" Чаїнського району. З року в рік збільшувала вироблену продукцію тваринництва.

Указом Президії Верховної Ради СРСР від 14 лютого 1975 року нагороджена орденом Трудової Слави ІІІ ступеня.

Указом Президії Верховної Ради СРСР від 13 березня 1981 року нагороджена орденом Трудової Слави II ступеня.

У одинадцятій п'ятирічкиці довела сукупні річні надої молока до 3723 кг на одну корову, що вище на 825 кілограм, ніж в середньому по радгоспу. 98% телят збережено.

"За успіхи, досягнуті у виконанні завдань одинадцятої п'ятирічки і соціалістичних зобов'язань по виробництву і переробці сільськогосподарської продукції" указом Президії Верховної Ради СРСР від 29 серпня 1986 року Катерина Петрівна Казиніна нагороджена орденом Трудової Слави I ступеня. Стала повним кавалером Ордена Трудової Слави.

Надалі вийшла на заслужений відпочинок. З 1971 по 1977 роки була депутатом Гришкинської сільської ради, в 1983 році член Чаїнського райкому КПРС[1].

Проживала у селі Андріївка, у 1977 році переїхала в село Чаїнськ. У даний час проживає в станиці Канівська-2 Краснодарського краю.

Нагороди та звання[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Томск в судьбе героев: биографический справочник ГСТ и ПКОТС. - Томск, 2013

Посилання[ред. | ред. код]

  • Казиніна Катерина Петрівна. // Сайт «Герои страны» (рос.).

Примітки[ред. | ред. код]