Келлі Сантьяго

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Келлі Сантьяго
Келлі Сантьяго на Game Developers Conference 2010
Народилася 1979[1]
Каракас, Венесуела
Країна  США
 Венесуела
Місце проживання Лос-Анджелес, Каліфорнія, США
Діяльність Cloud, Flow, Flower, Journey
Галузь відеогра
Alma mater Школа мистецтв Тіша, USC Interactive Media Divisiond, Університет Південної Каліфорнії, Нью-Йоркський університет (2001)[2] і Clover Hill High Schoold
Заклад Google
Magnum opus Cloud, flOwd, Flower[d][3] і Jourhey (гра, 2012)
Посада Thatgamecompany
kelleesantiago.com
Сайт kelleesantiago.com

Келлі Сантьяго - американська дизайнерка та ігровий продюсер. Вона є співзасновником і колишнім президентом Thatgamecompany. Сантьяго народилася в Каракасі, Венесуела, і виховувалася в Ричмонді, штат Вірджинія, де з дитинства грала у відеоігри, а її батько, який був інженером програмного забезпечення, заохочував її експериментувати з комп'ютерами. Відвідуючи школу мистецтв Tisch в Нью-Йоркському університеті, вона почала активно працювати в експериментальному театрі і мала намір залишитися там після отримання ступеня магістра в університеті Південної Каліфорнії. Однак, вона стала займатися дизайном відеоігор, і стала продюсером Cloud, гри, розробленої Дженовою Чень та студентською командою. Спільний успіх наштовхнув її та Чень до створення Thatgamecompany після закінчення навчання, і в результаті Келлі стала президентом цієї компанії.

Сантьяго випустила перші дві гри студії, Flow і Flower, і це посприяло її ролі президента у розробці останньої гри компанії, Journey. Також Сантьяго є однією з прихильників Indie Fund, групи, яка інвестує в розробку незалежних відеоігор, і є співробітником TED. Вона вийшла заміж за випускника університету Південної Каліфорнії, Майка Штейна в 2010 році. Після випуску Journey в 2012 році Сантьяго залишила Thatgamecompany; станом на 2015 рік, окрім роботи в декількох консультативних радах, вона працює в Google Play Games.

Примітки[ред. | ред. код]