Коло (мережа маркетів)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
КОЛО
Тип Торгова мережа
Галузь Роздрібна торгівля
Засновано 2017
Штаб-квартира Україна Київ
Ключові особи Євген Кулинич (генеральний директор компанії «Арітейл»)
Холдингова компанія «Арітейл» (керуюча компанія)
Дочірні компанії «КОЛО Кафе»
kolomarket.com.ua

«Коло» («Продукти коло дому») — українська мережа продуктових магазинів формату «біля дому», з торговельною площею від 40 до 100 м². та асортиментом близько 2000 товарних позицій. В мережі представлені харчові продукти, ароматна кава, їжа to go, непродовольчі товари та інші товари першої необхідності.

Розвитком рітейлера займається компанія ТОВ «Арітейл», яка була заснована у 2017 році.

Торговельна мережа має власне виробництво: піцерію, кулінарію та перепічку.

Історія[ред. | ред. код]

Першу крамницю відкрито в травні 2017 року в Києві за адресою вул. Саксаганського 147/5-А. Станом на травень 2021 року працює понад 247 крамниць в Києві та Київській області та Одесі. Мережа увійшла в найкращі 10 food-рітейлерів України за кількістю відкритих крамниць у 2019 році, а також у найбільші 5 мереж крамниць формату «біля дому» в Україні.[1] У вересні 2020 року бренд КОЛО отримав відзнаку від RAU Awards і став переможцем у номінації «Магазин біля дому / мінімаркет року в FMCG».

Декілька магазинів працюють у форматі КОЛО-кафе, де окрім звичного асортименту продуктів можна також придбати готові страви (салати, гарніри, м'ясні страви), а також замовити фірмову піцу to go. Крім того, однією з основних переваг магазинів КОЛО як і раніше залишається натуральна кава. В кожному магазині встановлені острівки кави з професійними кавовими автоматами фірми WMF.

З червня 2020 року мережа КОЛО почала відкривати магазини також і в Одесі. Загалом планується відкриття 3000 магазинів по всій Україні.[2]

З березня 2021 року мережа КОЛО почала відкривати магазини нового формату. Головна особливість — оформлення у сірих тонах з дерев'яною обшивкою та неоновими вивісками. Наразі у подібному форматі оформлені магазини за наступними адресами: в місті Києві на Метрологічній, 60, Драгоманова, 15-А, Дніпровській набережній, 19, Анни Ахматової, 22, Соборності, 17, в Одесі — на Генуезькій, 3-В і в с. Білогородка за адресою Михайла Величка, 10.

Детальну інформацію про акції та новини магазинів КОЛО можна знайти на офіційному сайті рітейлера www.kolomarket.com.ua

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • «Коло» — це аналог польської мережі невеликих продуктових «крамниць біля дому» «Жабка» (пол. «Żabka»).[3]
  • Однією з ключових фішок асортименту крамниць є натуральна кава.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Новини FMCG за листопад: банкрутство Бруснички, інновації Сільпо, боти Novus і АТБ. Асоціація рітейлерів України (укр.). 17 грудня 2019. Архів оригіналу за 30 грудня 2019. Процитовано 30 грудня 2019.
  2. Інформація про компанію - Мережа міні-маркетів КОЛО. Коло (укр.). Архів оригіналу за 23 грудня 2019. Процитовано 23 грудня 2019.
  3. Zabka по-украински. Топ-менеджер АТБ развивает новую сеть. biz.liga.net. 5 лютого 2018. Архів оригіналу за 27 грудня 2019. Процитовано 27 грудня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]