Корабель (телесеріал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Корабель
ісп. El Barco
Тип телесеріал
Телеканал(и) Antena 3d
Дистриб'ютор(и) Netflix
Жанр Постапокаліпсис
Тривалість серії 75 хв
Компанія Globomediad
Сценарист Алекс Піна
Режисер David Molina Encinasd і Sandra Gallegod
Розробка Алекс Піна
Продюсери Алекс Піна
Виконавчий продюсер Алекс Піна
У головних ролях Маріо Касас
Хуан Хосе Артеро
Бланка Суарес
Ірен Монтала
Іван Массаге
Країна-виробник Іспанія Іспанія
Мова оригіналу іспанська
Перший показ 17 січня 2011 — 21 лютого 2013
Кількість сезонів 3
Кількість серій 43
Посилання

«Корабель» (ісп. El Barco) — іспанський постапокаліптичний телесеріал, створений Алексом Піною з Globomedia для Antena 3. Прем'єра серіалу відбулась 17 січня 2011 року і закінчилась трансляція 21 лютого 2013 року. На даний момент вийшли всі три сезони серіалу. Перший містить 13 серій, другий — 14 серій. Третій розпочався 18 жовтня 2012 року, і містить 16 серій.

Сюжет[ред. | ред. код]

Корабель «Полярна зірка» вирушає в своє плавання, з метою навчання студентів-моряків. Капітаном є Рікардо Монтеро, чиї дві дочки — Айноа і Валерія — перебувають з ним, на кораблі. З метою познайомитися з батьком, старпомом де ла Куадра, на борт проникає його син Улісес. Спочатку батько не визнає сина і укладає під арешт, але пізніше змінює своє рішення. Після катастрофічних подій, пов'язаних з вибухом адронного колайдера, «Полярна зірка» залишається одним з небагатьох місць, де вижили люди. Більшість земної поверхні виявляється затягнуте в чорну діру, що утворилася при вибуху. Після таких подій 99 % суші затоплена водою, але екіпаж не здається і протягом сезонів відчайдушно шукає острів, який є єдиною сушею на землі. Протягом всього серіалу екіпажу трапляються різні випробування. Доктор Хулія Вілсон розповідає капітану, що вони є частиною експерименту секретної організації, яка займається виживанням виду людського. І капітан дізнається від неї що на світі існують ще 6 таких кораблів, які також належать цій організації.

Актори[ред. | ред. код]

Актор Роль Примітка
Маріо Касас Улісес Гармендія Син старпома на «Полярній зірці». Він потайки пробрався на корабель. В наступні тижні заводить стосунки з донькою капітана. За його твердженням, він тут тільки тому, що хотів знайти свого рідного батька. Але чи тільки з цієї причини він на кораблі?
Хуан Хосе Артеро Рікардо Монтеро Капітан корабля, має двох дочок, турбота про яких є для нього найважливішими після катастрофи. Закоханий в Доктора Хулію Вілсон.
Бланка Суарес Айноа Монтеро Дочка капітана, в останніх серіях першого сезону вступає в романтичні відносини з Улісесом. Була в стосунках з Ернесто Гамбоа.
Ірен Монтала Хулія Вілсон Доктор, одна з тих учених, які брали участь в проекті адронного колайдера. В кінці першого сезону розкривається її участь в секретній програмі невідомої компанії.
Хуан Пабло Шук[es] Ернесто Гамбоа Негативний персонаж серіалу. В одній із серій він вбиває 19-річного студента, пізніше при спробі втекти на рятувальному плоту був зупинений Улісесом, суд над яким через дані подій закінчується поверненням Гамбоа на корабель. Як і Хулія Вілсон, пов'язаний з таємною організацією. Саме його погрози розправою над сім'єю капітана призводять до розриву відносин Айної та Улісеса.
Іван Массаге Бурбуха, Бульбашка (Роберто Карденьоса) Помічник кухаря, а також технік-слюсар. Через те, що одного разу провів під водою без повітря більше 4 хвилин, має деякі мозкові відхилення. Має вищу біологічну освіту. У першому сезоні неодноразово виручає корабель і його екіпаж з біди. В першому сезоні починає поступово згадувати своє минуле.
Неус Санс Ескобар[es] Саломея Паласіос Повар на кораблі. Вирішує важливі психологічні конфлікти. Зустрічається зі старпомом Хуліаном де ла Куадра. Сестра Бульбашки.
Луїс Каледжо[es] Хуліан де ла Куадра Старпом на кораблі «Полярна зірка». Батько Улісес, а також найкращий друг капітана.
Бернабе Фернандес Андрес Паломарес Студент-моряк, вихований в католицькій сім'ї, священнослужитель католицької церкви. Протягом другого сезону закоханий в Вільму Ліоренте.
Марина Салас Вілма Ліоренте Вагітна дівчина на кораблі, чиє життя, як і її дитини в небезпеці — немає необхідного медичного обладнання. Незважаючи на те, що вагітність під великою загрозою, вона воліє робити те, що вона вважає доречним в кожному моменті. Подруга Паломареса, який закоханий у неї. Деякий час зустрічається з Піті, який згодився бути батьком її дитини.
Хав'єр Ернандес Педро (Піті) Хіронес Персонаж, який вперше піднявшись на палубу корабля, відразу ж показує свій характер: спочатку нагрубив старпомові, внаслідок чого йому довелося ходити з жуйкою на лобі наступні 24 години. Але на цю тему він завжди жартує. Піті закоханий в Вілму (другий сезон), він часто засмучує її своєю поведінкою, хоч і є в серіалі «дошкою, плаваючою після краху» для персоналу.
Патрісія Арбуес[es] Валерія Монтеро П'ятирічна дівчинка, нещодавно втратила матір, вирушає зі своїм батьком-капітаном у плавання. Це чиста і світла дитина, яка не приховує таємниць. Її найкращим другом стає Барбуха. Усі вважають її головною радістю на кораблі, адже, можливо, вона єдина дитина у світі.

Трансляція в Україні[ред. | ред. код]

В Україні серіал транслювався на каналах «К1» та «Zoom».

Українське багатоголосе закадрове озвучення[ред. | ред. код]

Українською мовою серіал озвучено студією «Так Треба Продакшн» у 2012 році. Ролі озвучували: Юрій Гребельник, Володимир та Дмитро Терещуки, Наталя Поліщук і Катерина Буцька.

Посилання[ред. | ред. код]