Користувачка:Alice Redhotroof/Небезпечна гра Слоун

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Alice Redhotroof/Небезпечна гра Слоун
Жанр драма
политический триллер
Продюсер Ариэль Зейтун
Бен Браунинг
Крис Тикье
Сценарист Джонатан Перера
Оператор Себастьян Бленков
Композитор Макс Рихтер
Кошторис 13 млн $
IMDb ID 4540710

«Небезпечна гра Слоун» [1] (англ. Miss Sloane - політичний трилер Джона Меддена, що вийшов на екрани 2016 року. Світова прем'єра відбулася 11 листопада 2016 року на фестивалі Американського інституту кіномистецтва. Компанія EuropaCorp випустила фільм в обмежений прокат у США 25 листопада 2016 року, 9 грудня того ж року стрічка вийшла в широкий прокат. У пресі фільм отримав здебільшого позитивні відгуки. Зокрема високо оцінили акторську гру Джесіки Честейн, її номінували на премію «Золотий глобус» за найкращу жіночу роль - драма.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Дія фільму починається зі сцени слухання в Конгресі справи Елізабет Слоун (Джессіка Честейн). Слоун талановита і успішна лобістка, яку звинувачують в незаконних методах лобізму. Завданням Слоун було вплинути на прийняття законопроекту про податок на імпорт пальмової олії з Індонезії до США. Елізабет заповнює і підписує анкету від некомерційної організації, щоб організувати сенатору Еллу Джейкобсу – відповідальному за проєкт закону – нібито відпустку в Індонезію. Раніше, до цих подій, Елізабет Слоун зустрічається для переговорів з впливовим бізнесменом Білом Сенфордом. Сенфорд наймає лобістів з компанії «Коул Кравітц і Вотерман», де працює Елізабет, щоб перешкодити прийняттю законопроекту, що обмежує свободу купівлі та володіння вогнепальною зброєю в США (так званий «Білль Гіттона-Гарріса»).

Головна ідея Сенфорда – схилити жіночу частину населення країни на свій бік. Він вважає, що Білль Гіттона-Гарріса – пряме порушення Конституції США. Однак, попри те що Слоун є прихильницею Другої поправки, вона відмовляється від цієї роботи, мотивуючи своє рішення власними моральними принципами, і цим доводить до сказу і клієнта, і свого керівника Джорджа Дюпонта (Сем Вотерстон). Противники збройного лобі дізнаються про це, і Родольфо Шмідт (Марк Стронг), президент фірми «Пітерсон Ваят», пропонує Слоун попрацювати на нього, щоб допомогти їм проштовхнути проєкт у Конгрес. Елізабет погоджується і залишає компанію «Коул Кравітц та Вотерман», забравши з собою команду однодумців. В компанії залишається працювати її особиста помічниця Джейн Маллой (Елісон Пілл), що привселюдно відмовляється йти зі Слоун, мотивувавши своє рішення тим, що втомилася від витівок своєї керівниці.

На новому місці Елізабет Слоун знайомиться з новою командою і, зокрема, з Есмі Манучерян (Гугу-Мбата-Роу), яка в дитинстві стала свідком масового вбивства в школі де навчалася. Слоун дізнається про цей факт й успішно використовує його аби маніпулювати громадською думкою і думкою сенаторів щодо білля Гіттона-Гарріса. Пізніше, у розпал кампанії, на Есмі нападає стрілець. Його з вогнепальної зброї вбиває цивільний, що випадково опинився поблизу. Прихильники збройного лобі використовують ситуацію на свою користь. Після інциденту Есмі йде з компанії, а Родольфо Шмідт забезпечує Елізабет адвокатом аби вберегти від нападок преси.

Проте, керівництво «Коул Кравітц і Вотерман» усвідомлює, що така ситуація не триватиме вічно і що Елізабет Слоун –серйозна та досвідчена суперниця. Вони вирішують усунути її з дороги. Співробітники «Коул Кравітц та Вотерман» за дорученням начальства знаходять в архівах анкету, яку заповнила і підписала Елізабет, що підтверджує незаконні дії Слоун, а очільник компанії Джордж Дюпон знаходить і переконує одного з чиновників, сенатора Сперлінга, розпочати слухання в Конгресі проти Елізабет Слоун, використовуючи знайдені докази. Родольфо Шмідт усуває Слоун від кампанії, однак Даніел Познер залишається її захисником на час процесу.

Несподівано для всіх, у завершальній промові Елізабет Слоун звинувачує голову слухання – сенатора Рональда Сперлінга. Виявилось, що Слоун передбачала такий сценарій: Джейн Маллой залишилася в «Коул Кравітц і Вотерман» на прохання самої Елізабет, щоб повідомляти їй про хід кампанії. Дізнавшись про те, що керівництво «Коул Кравіц і Вотерман» шукає компромат на Слоун, Елізабет найняла фахівців зі стеження, які зафіксували факт таємної змови сенатора Сперлінга і Джорджа Дюпонта. Проте Слоун отримує термін за використання незаконних методів у своїй діяльності. Деякий час по тому адвокат Познер відвідує Елізабет у в'язниці. Він повідомляє їй, що завдяки їй кампанія щодо білля Гіттона-Гарріса завершилася успішно, і, що у зв'язку з початком слухань проти Сперлінга і Дюпона, він подав прохання про її дострокове звільнення.

У сцені з титрами ми бачимо, що прохання Познера задовольнили і Елізабет виходить на свободу.

У ролях

[ред. | ред. код]

Виробництво

[ред. | ред. код]

У вересні 2015 року було оголошено, що Джесіку Честейн відібрали для участі в зніманні фільму за сценарієм Джонатана Перери. Режисером проєкту став Джон Медден. Бен Браунінг – продюсер проєкту від студії FilmNation Entertainment, Патрік Чу – виконавчий продюсер. Студія EuropaCorp взяла на себе зобов'язання щодо виробництва, світового поширення і фінансування фільму[2]. У січні 2016 року стало відомо, що у стрічці візьме участь Елісон Пілл[3]. Того ж місяця ролі отримали актори Джейк Лейсі і Гугу Мбата-Роу[4][5] . У лютому до них приєдналися Дуглас Сміт, Марк Стронг, Майкл Стулбарг, Сем Вотерсон, Джон Літгоу й Енніс Есмер[6][7][8], а в березні – Меган Фейхі[9]. Музику до фільму написав Макс Ріхтер[10].

Знімання

[ред. | ред. код]

Знімання стрічки почалися 12 лютого 2016 року в Торонто[11][12] і тривали до 30 березня[13]. У березні Джессіка Честейн була помічена на знімальному майданчику[14]. У квітні 2016 року провели дознімання у Вашинґтоні, округ Колумбія[15] [16]. Основні знімання завершили 6 квітня[17].

Реліз

[ред. | ред. код]

Світова прем'єра фільму відбулася на фестивалі Американського інституту кіномистецтва 11 листопада 2016 року[18]. Початок прокату в США планувався на 9 грудня 2016 року[19], однак пізніше його перенесли на 25 листопада[20].

Касові збори

[ред. | ред. код]

Спочатку фільм «Небезпечна гра Слоун» вийшов в обмежений прокат у 3 кінотеатрах, через два тижні збільшивши охоплення до 1 648 майданчиків. У розширений прокат стрічка вийшла разом з картинами «Нічні звірі» і «Новорічний корпоратив». Касові збори очікувалися розміром 2-4 млн. доларів за перший вікенд. У підсумку фільм зайняв 11 місце в прокаті зі зборами 1,8 млн. доларів[21]. Загалом касові збори склали 9,1 млн. доларів при бюджеті – 13 млн. доларів, з них 3,5 млн. доларів зібрали в США, а 5,6 млн – в інших країнах.

Критика

[ред. | ред. код]

В цілому фільм отримав позитивні відгуки критиків. На сайті-агрегаторі Rotten Tomatoes стрічка отримала позитивний рейтинг 76% на основі 182 оглядів із середнім рейтингом 6,5/10. Загальна думка критиків говорить: «Міс Слоун повністю винесений на плечах грою Джесіки Честейн, і її робота гідна нагороди, поодинці прославляючи фільм» [22] . Metacritic дав фільму оцінку в 64 балів з 100 на основі 41 рецензії [23] .

Нагороди

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Опасная игра Слоун. Бюллетень кинопрокатчика (рос.). Процитовано 17 липня 2018.
  2. Donnelly, Matt. Jessica Chastain Gun-Control Thriller ‘Miss Sloane’ Sells to EuropaCorp in Toronto. Процитовано 26 січня 2016.
  3. Kroll, Justin (6 січня 2016). Alison Pill to Co-Star With Jessica Chastain in Gun Control Drama ‘Miss Sloane’. Variety. Процитовано 10 квітня 2016.
  4. Sneider, Jeff (7 січня 2016). ‘Carol’s’ Jake Lacy Joins Jessica Chastain in Gun Control Movie ‘Miss Sloane’ (Exclusive). The Hollywood Reporter. Процитовано 10 квітня 2016.
  5. Kit, Borys. 'Concussion' Star Gugu Mbatha-Raw in Talks to Join Gun-Control Drama 'Miss Sloane' (Exclusive). Процитовано 26 січня 2016.
  6. Busch, Anita (11 лютого 2016). Douglas Smith Joins Jessica Chastain’s Team In ‘Miss Sloane’. Deadline.com. Процитовано 10 квітня 2016.
  7. Penderson, Erik (26 лютого 2016). Bill Milner & Maisie Williams Boot Up ‘iBoy’; Ennis Esmer Joins ‘Miss Sloane’. Deadline.com. Процитовано 10 квітня 2016.
  8. Hunter, Craig (18 лютого 2016). John Madden’s Political Thriller MISS SLOAN Starts Shooting With Jessica Chastain. Процитовано 10 квітня 2016.
  9. Busch, Anita (8 березня 2016). Meghann Fahy Joins Jessica Chastain’s Team In ‘Miss Sloane’. Deadline.com. Процитовано 10 квітня 2016.
  10. 'Max Richter to Score John Madden's 'Miss Sloane'. Film Music Reporter. 25 серпня 2016. Процитовано 26 серпня 2016.
  11. Chastain, Jessica (12 лютого 2016). And it begins #MissSloane #firstday. Instagram. Процитовано 10 квітня 2016.
  12. Lesnick, Silas (18 лютого 2016). Production Begins on Miss Sloane, Starring Jessica Chastain. Comingsoon.net. Процитовано 10 квітня 2016.
  13. Chastain, Jessica (30 березня 2016). Thats a wrap #Toronto ! Off to do a bit of press for @thehuntsman, then Ill meet the gang in DC for some additional shooting. This is a very special film. Its a great pleasure to be working again with #JohnMadden He's a wonderful man and a great teacher. #MsSloane #TheDebt pic by #SebastianBlenkov. Instagram. Процитовано 10 квітня 2016.
  14. Don't smudge the lipstick! Jessica Chastain sips coffee through a straw on set of controversial gun-control movie. Daily Mail. 8 березня 2016. Процитовано 10 квітня 2016.
  15. Siddiqui, Faiz (9 березня 2016). What’s a D.C. Circulator bus doing in Toronto?. The Washington Post. Процитовано 10 квітня 2016.
  16. Morales, Wilson (6 квітня 2016). Gugu Mbatha-Raw Talks Concussion DVD, & Civil War Drama Free State Of Jones. Blackfilm.com. Процитовано 10 квітня 2016.
  17. Staff, SSN Insider (8 квітня 2016). On the Set for 4/8/16: Ridley Scott & Michael Fassbender Start ‘Alien: Covenant’, Benedict Cumberbatch Wraps ‘Doctor Strange’. SSNINSIDER.com. Архів оригіналу за 20 квітня 2016. Процитовано 10 квітня 2016.
  18. Lang, Brent (24 жовтня 2016). ‘Miss Sloane’ to World Premiere at AFI Fest (EXCLUSIVE). Variety. Процитовано 24 жовтня 2016.
  19. D'Alessandro, Anthony (13 липня 2016). Jessica Chastain Thriller ‘Miss Sloane’ To Debut During Awards Season. Deadline.com. Процитовано 16 липня 2016.
  20. Miss Sloane. Box Office Mojo. Процитовано 19 жовтня 2016.
  21. Weekend Box Office: 'Office Christmas Party' Sets Record, 'Miss Sloane' Bombs. Forbes. 14 листопада 2016. Процитовано 12 грудня 2016.
  22. Miss Sloane (2016). Rotten Tomatoes. Процитовано 24 січня 2016.
  23. Miss Sloane. Metacritic. Процитовано 28 грудня 2016.

[[Категорія:Фільми Франції 2016]] [[Категорія:Фільми США 2016]] [[Категорія:Фільми-трилери Франції]] [[Категорія:Фільми-трилери США]] [[Категорія:Фільми-драми Франції]] [[Категорія:Фільми-драми США]] [[Категорія:Фільми EuropaCorp]]