Користувач:Daryna.svitloitin/Мирослав Кобилянський

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Біографія[ред. | ред. код]

Мирослав Кобилянський
Народився 17 березня 1992(1992-03-17) (32 роки)
Коломия
Військове звання Майор

Військовослужбовець Збройних сил України, майор. Автор відомої фотокниги «Мій Маріуполь та світ довкола».

Народився 17 березня 1992 року в м. Коломия Івано-Франківської області.

2009 року закінчив Коломийську загальноосвітню школу 1-3 ступенів №4 та вступив до Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту на факультет «Управління процесами перевезень» та кафедру військової підготовки спеціалістів Державної спеціальної служби транспорту (на факультеті Військових сполучень). Після закінчення у 2013 році навчання почав свою військову службу у лавах ЗСУ.

З березня 2015 до березня 2022 року проходив військову службу в Маріуполі.

Брав безпосередню участь в Антитерористичній операції на території Донецької області, а відтак - Операції Обʼєднаних Сил. Звідти бере початок його захоплення аерофотозйомкою.

Повномасштабну війну Мирослав зустрів під час несення служби у Комендатурі Військових Сполучень, на посаді заступника військового коменданта на транспорті.

За три місяці російської блокади у Маріуполі, що колись активно розвивався, було зруйновано або пошкоджено 90% обʼєктів інфраструктури. Втім, дивовижні Маріупольські пейзажі збереглися на світлинах Мирослава, зроблених у в період 2019-2022 років. Після окупації побратими та родина переконали зібрати роботи, раніше опубліковані тільки в соціальних мережах у книгу-меморіал памʼяті Маріуполю, якого вже немає. Світлини з фотокниги "Мій Маріуполь та світ довкола", опублікованої 2022 року у видавництві "Світло й Тінь", стали памʼяткою цінувати щасливі моменти і памʼятником, у якому викарбувані спогади більше ніж пів мільйона мешканців Маріуполя про своє рідне місто.

Військова служба[ред. | ред. код]

Військове звання - майор

Рід військ - Сили логістики

Нагороди[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Особиста сторінка Мирослава Кобилянського у Facebook

Про книгу "Мій Маріуполь та світ довкола" на офіційній сторінці видавництва

Шаблон:СТАНДАРТНЕ СОРТУВАННЯ: КЛЮЧ СОРТУВАННЯ:Мирослав Кобилянський