Користувач:Krymar/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Федчук Віталій Петрович
Генеральний директор ТОВ "ЗТБ Україна"
Нині на посаді

Народився 10 лютого 1978(1978-02-10) (46 років)
село Микитинці Івано-Франківської міськради, Україна
Відомий як юрист, економіст, автор законопроекту "Про вибори народних депутатів України"
Громадянство СРСР СРСРУкраїна Україна
Національність українець
Освіта вища юридична
Alma mater Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника
Політична партія Безпартійний
Батько Петро Федчук (1956)
Мати Марія Федчук (1959)
У шлюбі з Уляна Федчук (1980)
Діти Остап (2008)
Ангеліна (2009)
Михайло (2009)
Професія юрист
Релігія Греко-католик
angeliatka.com

Віталій Петрович Федчу́к (нар. 10 лютого 1978 року, село Микитинці Івано-Франківської міськради, Івано-Франківська область, Україна) — юрист, маркетолог, член Виконавчого комітету Микитинецької сільської ради Івано-Франківської міськради[1]. Юридичну освіту здобув у Юридичному інституті Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника, де в 1998 році отримав диплом з відзнакою[2] за спеціальністю Правознавство. Саме завдяки навчанні у ВУЗі вперше зумів реалізувати себе, а саме як співавтор Проєкту Закону України "Про вибори народних депутатів України"[3]

Життєпис[ред. | ред. код]

Сім'я[ред. | ред. код]

Народився 10 лютого 1978 року в селі Микитинці Івано-Франківської міськради Івано-Франківської області. Мати Федчук Марія Онуфріївна - молодший медичний працівник, батько Федчук Петро Миколайович, за дивним збігом повний однофамілець міліціонера-втікача але абсолютна йому протилежнысть, нащадок славетного сотника УПА, хорунжого Степана Бурдина на псевдо Шрам. За освітою батько - інженер, в 1994-1998 році обіймав посаду заступника міського голови Івано-Франківської міської ради, голови Департаменту комунального господарства, транспорту, зв'язку та енергозабезпечення.

Одружений. Дружина - Федчук Уляна Яремівна, лікар-кардіолог I категорії. Батько багатодітної сім'ї (в сім'ї два сина та донечка).

Навчання[ред. | ред. код]

В 1994 році закінчив ЗСШ №11 м.Івано-Франківська та одночасно Івано-Франківський Економічний ліцей (філіал) Міжнародного Інституту Менеджмента (м.Київ), де навчався вечірньо.

По ззавершенню школи поступив на навчання до на той час Юридичного факультету Прикарпатського університету ім.В.Стефаника. З групою студентів орнанізував такий собі позаштатний гурток по допомозі та всебічному сприянню розвитку рідного факультету. Був членом АУП, завдяки чому власне став один з співавторів проєкту Закону України "Про вибори народних депутатів України"[4]. Брав активну участь у різноманітних навчальних та накових проектах університету, зокрема у Європейських студіях COLPI від Центрально-Європейського Університету.

В 1999 році, завершивши навчання у ВУЗі та отримавши диплом з відзнакою за спеціальністю "Правознавство" був зарахований а аспірантуру Прикарпатського університету ім.В.Стефаника за спеціальністю "Цивільне право, цивільний процес, міжнародне приватне право"

В процесі поглиблення вивчення міжнародних правових систем та виборчого законодавства з жовтня 2000 по листопад 2000 року пройшов студії у Walker Institute of International Studies Колумбійського університету Південної Кароліни (429 Gambrell Hall, Columbia, SC, USA).

В 2010 році отримав підтвердження (нострифікація) диплома спеціаліста в галузі права в ЄС в Польському міністерстві освіти та науки (Варшава, Польша).

Проект Гармонія[ред. | ред. код]

В 2000 році став учасником Програми "Громадські зв’язки", що проводилася за фінансування Агенства США з міжнародного розвитку (USAID). Проект під назвою Гармонія був призначений для обміну досвідом між українськими та американськими фахівцями в різних сферах бізнесу.

Пройшов стажування в ряді американських компаній, юридичному офісі сенатора Джо Уілсона від Республіканської партії та взяв активну участь у роботі штабу Республіканської партії США під час чергових виборів президента США, що мали місце 17 жовтня 2000 року. Відвідав низку виборчих дільниць для ознайомлення з підготовкою до виборів президента США, виступав у сенаті штату Південна Кароліна та був почесно нагороджений американським стягом та сенатською грамотою.

Кар'єра[ред. | ред. код]

2015 - до тепер член Викинавчого комітету Микитинецької сільської ради

2014 - до тепер Генеральний директор ТОВ "ЗТБ Україна"

2008 - 2014 юрист Компанії з іноземними інвестиціями ТОВ "ЗТБ Україна", а також спеціаліст у сфері зв'язків з громадськістю представлення інтересів компанії у державних органах, громадських організаціях та міжурядових зустрічах на найвищому рівні (стратегічні питання захисту іноземного капіталу та сприяння розвитку інвестицій в Україні)

2006 - 2017 ПРИВАТНИЙ ПІДПРИЄМЕЦЬ (Послуги правового характеру)

1999 - 2005 ПРИКАРПАТСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМ.В.СТЕФАНИКА, ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ. Аспірант: Цивільне право та цивільний процес, міжнародне приватне право

1999 - 2004 ТОВ “ФАРМА-СТОК” Співзасновник та Генеральний директор

1998 - 1999 ТОВ “ФАРМА-СТОК” Юрист

1997 - 1998 ТОВ “Екобудкераміка” Юрист

1995 - 1997 ПП “ВІТАС” Правовий радник

1994 - 1995 ПП “ВІТАС” Спеціаліст по економіці та маркетингу

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Склад виконавчого комітету – Сайт села Микитинці (укр.). Процитовано 19 лютого 2020.
  2. Список випускників Юридичного інституту (факультету) 1997-2019 рр., яким присвоєно кваліфікацію юриста і видано відповідний диплом з відзнакою – Юридичний інститут. law.pnu.edu.ua. Процитовано 19 лютого 2020.
  3. Законопроекти Верховної Ради II скликання.
  4. Івано-Франківська К/РО АУП | Асоціація Українських Правників. aup.org.ua. Процитовано 19 лютого 2020.