Користувач:Sergiy Serogin/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

SEO - оптимізація - це комплекс заходів направлених на поліпшення показників сигналів пошукових машин ранжирування.

SEO просування бува внутрішнім та зовнішнім. Внутрішнє стосується вашого сервера, коду сайту, структури сайту, тексту та зображень. Зовнішня оптимізація - це все що відбувається за межами сайту - зворотні посилання, гостьові пости, репости, лайки, followers та інше. Усі ці зусилля підвищують ранжування та пошукову видачу.

SEO - оптимізація - це в першу чергу процес, нескінченний і довгий, спрямований на і зміна коду сайту, його змісту і зовнішньої реакції. Наслідкомоптимізації є реакція алгоритмів пошукових систем на ваш ресурс. Розшифровка SEO - Search Engine Optimization [1]. Звичайно це формулювання абстрактна, але за кожним словом стоїть величезний обсяг робіт спрямованний на оптимізацію та підняття ресурсу у результатах пошуку. SEO оптимізація ціна залежить від обсягу робіт які ви бажаете провести, нижче по тексту будуть приблизні ціни на послуги seo оптимізації. Iснують різні алгоритми ранжування за якими Google ранжує сайти.

Title та description у зображенях[ред. | ред. код]

Паралельно з Alt картинки мають також description та title. Саме це допоможе у PageRank. Атрибут alt - наявність цього атрибута у графічному контенті дуже важливо. Це неодноразово заявляють фахівці Google. Видача у пошуку та ранжування сайту, дуже залежить від цього атрибута. Ваша SEO просування може звестися на 0-ль якщо буде ігнорувати це. Саме з цього атрибуту Alt відбувається видача у розділ «Зображення» у пошукових системах.

Alternative Text alt attribute of the <img> допомагає роботам визначити, що саме зображено на картинці. Коли небудь, штучний інтелект сам навчиться це робити, ну а поки,  це потрібно робити власноруч або просити веб дизайнерів врахувати написання цього атрибута. Наприклад Alt = Title + Категорія розділу. Це поле може бути порожнім але тільки у кнопках іконках і іншої декоративної атрибутики.

Caption у зображень[ред. | ред. код]

Description, Title - это то как выглядит ваш сайт

Заголовок у зображень. Ще однин обов'язковий атрібут для заповнення графічного контенту, фото, картинок[2]. Це так звана підпис до зображення. Існують декілька способів автоматичного проставлення цих атрибутів за допомогою плагінів. У будь-якому випадку це питання потрібно вивчати детальніше самостійно. Немає нічого складного коли є плагін. 5-ть вікон з полями з атрибутів які Ви заповнюєте.

Альтернативний текст • Тема • Опис. Зображення повинні бути розміром до 100 kB. Такі параметри зменшать і швидкість завантаження і збільшать показники до пріоритетної видачі сайту. Автор статті "Seo оптимизация которую можно сделать самому", саме так написав: "... все это можно организовать еще на этапе формирования контента, в Word Google DOCX"[3].

Description,title[ред. | ред. код]

Description, Title - це саме те, як виглядає сайт в результатах пошуку. Наскільки сайт виграватиме бій за увагу користувача. Додайте смайли, помітну назву, щоб користувач забажав натиснути саме цей вебсайт. На малюнку (Description, Title - это то как выглядит ваш сайт) приклад якісного написання цих розділів.

Заголовки на сторінці[ред. | ред. код]

Абзаци, курсиви, шрифти - саме це додає яскравості

Абзаци, курсиви, шрифти - саме це додає яскравості вебсторінок та при індексації додає карми в очах пошукових ботів. Поділ тексту на абзаци розповість користувачу суттєві різниці у донесенні думки.

H-1 найбільший заголовок. Заголовки H1, H2-H6 - переконайтеся в їх наявності, адже першим що робить робот на сторінці він вичитує заголовки. Перевірте щоб H1-заголовок першого рівня, на сторінці, був один і не як не біліше. Необхідно щоб цей заголовок був на початку сторінки. Правильно прописані заголовки здатні підняти сторінку в Топ-10. Враховуйте, що заголовок H1 повинен відрізнятися від title. Звичайно багато seo фахівців зменшують обсяг робіт виконуючи seo оптимізація. Зазвичай додають до title назву компанії чи бренду (H1 = title + marketingI3). Саме цим вони позбавляють пошукового робота додаткової інформації про сторінку. Тема може містити одне ключове слово. Розмір заголовка повинен бути як і title до 50-60 символів. Дотримуйтесь такої ієрархії в вашими заголовками H1 H2 H3-H6 Все це можливо організувати ще на рівні формування контенту, у Word або Google DOCX. Приклад на малюнку.


Література[ред. | ред. код]

  1. Крохина О. И., Полосина М. Н., Рубель А. В., О. И. Сахно, Селин Е. В., Ханина М. С. Первая книга SEO-копирайтера. Как написать текст для поисковых машин и пользователей. — М.: «Инфра-Инженерия», 2012. — 216 с. — ISBN 978-5-9729-0047-3.
  2. Яковлев А. А., Ткачев В. Г. Раскрутка сайтов: основы, секреты, трюки. Третье издание. — СПб.: БХВ-Петербург, 2011. — 320 с. — ISBN 978-5-9775-0675-5.
  3. Ашманов И., Иванов А. Оптимизация и продвижение сайтов в поисковых системах (+CD). — СПб.: Питер, 2009. — 400 с.: ил.
  4. Севостьянов Иван Олегович. Поисковая оптимизация. Практическое руководство по продвижению сайта в Интернете. — СПб.: «Питер», 2010. — 240 с. — ISBN 978-5-49807-670-6.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ашманов, Ігор (2011). Оптимізація і просування сайтів в пошукових системах (Російська) . СанктПитербург: Питер, 2011. с. 263—363. ISBN 9785459007374.
  2. Севостьянов, Іван (2012). Пошукова оптимізація: практичне керівництво з просування сайту в Інтернеті (Російська) . СанктПитербург: Питер, 2012. с. 168—268. ISBN 9785459012279.
  3. Серьогін, Сергій (2021). Marketing.i3. marketing.i3.com.ua (Українська) . Marketing.i3. Процитовано 14 січня 2021.

Пошукова оптимізація[ред. | ред. код]

Категорія:SEO Категорія:Seo просування сайту Категорія:Seo оптимізація