Користувач:Xronik/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Роман Ігорович Сулейманов
Роман Ігорович Сулейманов

Офіційний фотопортрет Романа Ігоровича, 2019
Громадсько-політичний діяч України
Особові дані
Народився 7 серпня 1992
Місце народження Джалілабад (Азербайджан)
Вища освіта НМУ
НАСОА
Нагороди


Роман Ігорович Сулейманов (нар. 7 серпня 1992, м. Джалілабад, Азербайджан) -  громадсько-політичний діяч, експерт з місцевого самоврядування, спортивний діяч, волонтер та борець за українську державність.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 7 серпня 1992 року в місті Джалілабад, Азербайджан у родині підприємців. З 2001 року родина переїздить на постійне місце проживання в Україну.

У 2007 році  закінчив школу з поглибленим вивченням інформаційних технологій №124 у Києві.

У 2009 році - Український медичний ліцей НМУ імені О.О.Богомольця.

З 2009 по 2013 роки навчання у Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця за спеціальністю «Кардіохірург». У зв’язку із строковою службою в армії, куди пішов за власним бажанням, навчання було перерване.

З червня 2011 року по травень 2012 року служив у військовій частині А1476 Збройних Сил України. Проводив інструктажі та навчав розвідку прийомам рукопашного бою.

З 2008 року навчається в Національній академії статистики, обліку та аудиту за спеціальністю «Менеджмент».

Трудова діяльність[ред. | ред. код]

З 2013 по 2014 роки працював у Київській міській лікарні №2 медичним братом.

З 2012 по 2014 роки - помічник депутата в Вишгородській міській раді.

У 2016 році заснував громадську організацію «Людина-Громада-Суспільство», успішно працює та займається питаннями місцевого самоврядування, створенням громадської служби (самооборони), інклюзивним навчанням.

З травня 2018 по липень 2019 роки був представником Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності при Верховній Раді України. Брав участь у обговоренні та розробці законопроектів, співпрацював з представниками інших країн.

Політична діяльність[ред. | ред. код]

З 2014 року розпочав займатись розвитком місцевого самоврядування. З 2015 року брав участь як експерт в Комітеті з питань місцевого самоврядування в Громадській раді при Київській міській державній адміністрації. Як представник та керівник громадської організації брав участь у круглих столах з питань децентралізації.

Брав участь у розробці Концепції Статуту територіальної громади м. Києва та Програми сприяння розвитку громадянського суспільства разом з департаментом суспільних комунікацій КМДА. Проводив консультації для мешканців Черкаської області щодо створення ОТГ в рамках програми Міністерства регіонального розвитку. В лютому 2017 року спільно з експертами розроблював Концепції Статуту територіальної громади м. Києва.

Відкрив безкоштовні секції з фізичної підготовки для молоді. Ініціював та проводив нагородження активістів, міжнародних партнерів та представників правоохоронних органів. Координував проект «Шкільний офіцер поліції» від Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Неодноразово, як громадсько-політичний діяч, брав участь у розвитку інклюзивного навчання. Спільно з громадськими та міжнародними організаціями брав участь у заходах для дітей з особливими освітніми потребами. Був ініціатором написання картини дітьми з особливими освітніми потребами для військовослужбовців Сумської області.

Нагороди[ред. | ред. код]

-     Нагорода за високий професіоналізм і самовідданість, виявлені під час ліквідації наслідків аварії на залізничному транспорті в Тростянецькому районі Сумської області.

-     Нагорода за підтримку військовослужбовців та добровольців, які виконували бойові завдання в зоні проведення Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей з захисту територіальної цілісності та незалежності України.

-     Державна нагорода за вагомий внесок у сприянні ефективної взаємодії громади та поліції. За підтримку та розвиток проекту «Шкільний офіцер поліції». За активну участь у розвитку інклюзивного навчання для дітей з особливими освітніми потребами.

-     Подяка від Комітету Верховної Ради України за вагомий внесок у справу розбудови Української держави, реалізацію положень Основного Закону України, активну громадську позицію. За високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток людської гідності та суспільної думки.

Відео[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]