Корольчук Сергій Васильович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сергій Корольчук
Корольчук Сергій Васильович
 Старший солдат
Загальна інформація
Народження 1988(1988)
сел. Віньківці Віньковецького (з 2020 року - Хмельницького району), Хмельницька область, Українська РСР, СРСР
Смерть 2022(2022)
у боях під Черніговом
(загинув у ході російського вторгнення в Україну)
Національність українець
Alma Mater Рівненський державний педагогічний університет
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Рід військ  Десантні війська
Формування
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Сергій Васильович Корольчук — старший солдат Збройних Сил України, учасник російсько-української війни, що загинув у ході російського вторгнення в Україну в 2022 році.

Життєпис[ред. | ред. код]

Сергій Корольчук народився 1988 року у селищі Віньківці Віньковецького (з 2020 року — Хмельницького району) на Хмельниччині. Після закінчення загальноосвітньої школи в рідному селі навчався у Кам'янець-Подільському коледжі культури та мистецтв, згодом продовжив навчання в Рівненському державному педагогічному університеті. Після закінчення університету повернувся в коледж культури та мистецтв викладачем, працював також у Кам'янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка. Він керував оркестром народних інструментів, був надзвичайно талановитим, від руки писав партії для цілого оркестру. У 2019 році Сергій Корольчук підписав контракт, пішов служити до лав ЗСУ. Під час війни на сході України неодноразово брав участь у боях з окупантом в зоні ООС. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну перебував на передовій. Загинув старший солдат у боях під Черніговом на початку березня 2022 року. Попрощалися із Сергієм Корольчуком 26 березня 2022 року у Віньківцях. Державну відзнаку загиблого його рідним 29 серпня 2022 року вручив очільник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій[1][2][3].

Родина[ред. | ред. код]

У загиблого залишилися дружина та донька (нар 2020)[1].

Нагороди[ред. | ред. код]

  • Орден «За мужність» III ступеня (2022, посмертно) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Мовчан, Ангеліна (26 березня 2022). Чотири обірвані життя: на Хмельниччині попрощалися з загиблими військовими. https://ye.ua (укр.). Процитовано 18 вересня 2022.
  2. Богуцька, Надія (7 квітня 2022). Вестиме донечку за руку тільки мама…. Подільські вісті (укр.). Процитовано 18 вересня 2022.
  3. Отаманчук, Вікторія (29 серпня 2022). Семеро Героїв Хмельниччини посмертно нагороджені орденом «За мужність». https://vsim.ua (укр.). Процитовано 18 вересня 2022.
  4. Президент відзначив державними нагородами захисників України. Арміяinform (укр.). 8 травня 2022. Процитовано 18 вересня 2022.

Джерела[ред. | ред. код]