Котячі ігри та іграшки

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
кішка грає з м'ячем

Кішка свійська — домашня тварина, одна з найбільш популярних[1] «тварин-компаньйонів»[2][3][4]. Гра є важливою складовою розвитку кошеняти, дорослі кішки продовжують грати протягом усього життя, хоч і рідше, ніж у дитинстві. Кішка може грати як одна — з іграшками та іншими об'єктами — так і з людиною, з іншими кішками та з іншими тваринами. Основою більшості ігор кішки є полювання. Гра необхідна кошеняті для розвитку моторики і соціалізації з іншими кішками[джерело?].

Як іграшки кішка може використовувати найрізноманітніші предмети, але нині для цих цілей багато компаній виробляють спеціальні іграшки: м'ячики, штучні мишки або рибки, лазерні указки, лабіринти з кульками, колеса для бігу[en] та інше, зокрема зі звуковим супроводом[5]. Основу процесу гри кішки становить переслідування, захоплення здобичі, укус (придушення), можливо, роздирання кігтями задніх лап[джерело?].

З'ясовано, що показник успіху в грі кішки має важливе значення. Кішка, яка кожного разу ловить «здобич», швидко починає нудьгувати від такої «вдачливої гри»; кішка, яка, навпаки, ніколи не досягає успіху в «затриманні жертви», незабаром втрачає інтерес до такої гри. Ідеальним співвідношенням є одне успішне захоплення на три—шість спроб[джерело?].

Галерея[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Top Ten Most Popular Pets in the UK (англ.). Top-Ten-10.com. Архів оригіналу за 19 травня 2012. Процитовано 18 червня 2010.
  2. Resources for Dogs, Cats, Horses, Birds, and other Companion Animals, Assistance Animals, & Special-Needs Animals (англ.). Catanddoghelp.com. Архів оригіналу за 19 травня 2012. Процитовано 18 червня 2010.
  3. Companion Animal Vaccines (англ.). Intervet/Schering-Plough Animal Health. Архів оригіналу за 19 травня 2012. Процитовано 18 червня 2010.
  4. Companion Animals (англ.). WSPA. Архів оригіналу за 19 травня 2012. Процитовано 16 січня 2011.
  5. Virtual Pet Behaviorist — Cat Toys(англ.) на сайте aspcabehavior.org Архивировано из первоисточника 26 августа 2009

Література[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Котячі іграшки