Крістіна Пелакова

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Крістіна Пелакова
Kristína Peláková
Зображення
Зображення
Основна інформація
Дата народження 20 серпня 1987(1987-08-20)[1] (36 років)
Місце народження Свидник, Чехословаччина
Роки активності 2007-
Громадянство Словаччина Словаччина
Професія Співачка
Інструменти фортепіано і вокал[d]
Жанр Поп
Псевдоніми Kristina
Лейбли Universal Music Group
kristinamusic.sk
CMNS: Файли у Вікісховищі

Крістіна Пелакова (словац. Kristína Peláková, сценічне ім'я Kristina; 20 серпня 1987, Свидник, Чехословаччина) — словацька співачка, учасниця міжнародного конкурсу Євробачення 2010 від Словаччини.

Біографія[ред. | ред. код]

З раннього дитинства вона любила музику і спів, дев'ять років навчалася гри на фортепіано, потім вступила на факультет музики і театру в консерваторії Кошиць і зустрілася з продюсером Мартіном Кавуличем. 19 липня 2007 року вона випустила перший сингл «Som tvoja», записаний разом з репером Опака з братиславської групи A.M.O. Відомою стала після виконання композиції «Vráť mi tie hviezdy» Беати Дубасова. Перший альбом «Ešte Váham» вийшов 11 листопада і був презентований 18 листопада в братиславському клубі ROUTE 69.

У 2009 році Крістіна стала відомою не тільки в рідній Словаччині, а й за її межами, завдяки композиції «Stonka» (Стебло). 2010 року Крістіна здобула право на участь в конкурсі пісні Євробачення, однак з піснею Horehronie не вийшла в фінал конкурсу. 2011 року вона і її продюсер Мартін Кавулич отримали право записати гімн до чемпіонату світу з хокею 2011 року в Словаччині. Спочатку була написана пісня «Hej Slovensko», але вона не була визнана офіційною. Тоді 18 березня було представлена пісня «Life is a Game», яка була визнана офіційним гімном.

На початку листопада 2011 року Крістіна стала переможницею в номінації «Співачка року» за версією відвідувачів сайту чеського телеканалу «Óčko». Крістіна посіла четверте місце в голосуванні на чеську премію «Slávik» в номінації «Slavíci bez hranic» — найкращий словацький виконавець в Чехії. Сама Крістіна прагне бути схожою на Брітні Спірс, Бейонсе, Крістіну Агілеру.

Дискографія[ред. | ред. код]

Альбоми
….ešte váham (2008)
V sieti ťa mám (2010)
Na slnečnej strane sveta (2012)
Сингли
Som Tvoja
Zmrzlina
Vráť Mi Tie Hviezdy '08
Stonka
Horehronie
Pri Oltári
Ešte Váham
Vianočná Nálada
V Sieti Ťa Mám

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ČSFD — 2001.

Посилання[ред. | ред. код]