Кріс Приноскі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кріс Приноскі
Chris Prynoski
Народився 1 вересня 1971(1971-09-01) (52 роки)
Трентон, Нью-Джерсі, США
Країна  США
Діяльність аніматор, кінорежисер, виконавчий продюсер
Alma mater Школа образотворчих мистецтвd і Notre Dame High Schoold
IMDb ID 0699372

Кріс Приноскі (англ. Chris Prynoski; нар. 1 листопада 1971(19711101), Трентон, Нью-Джерсі) — американський аніматор, режисер і продюсер, відомий своєю роботою над телевізійними програмами, такими як Металокаліпсис, Freaknik: The Musical[en], Motorcity[en] і Megas XLR[en], а також фільмом Бівис і Батхед роблять Америку[en].

Ранні роки життя[ред. | ред. код]

Приноскі народився в Трентоні, штат Нью-Джерсі, і виріс у Бордентауні, штат Нью-Джерсі . Виховувався в єврейській родині. Він відвідував місцеві державні школи в Бордентауні, а потім середню школу Нотр-Дам[1], де він, за його словами, постійно малював у класі[2]. Після середньої школи він продовжив навчання у художній школі і закінчив Школу візуальних мистецтв (Мангеттен, Нью-Йорк) у 1994 році[2].

Кар'єра[ред. | ред. код]

Приноскі розпочав свою кар'єру в Нью-Йорку, здебільшого самостійно або у штаті каналу MTV на багатьох шоу, серед яких Дарія та Бівис і Батхед. Він також створив власний мультсеріал «Downtown[en]», який у 2000 році було номіновано на премію «Еммі» в прайм-тайм[3], а його режисерська робота в серіалі «Бівис і Бат-хед роблять Америку[en]» була номінована на «Найкращий повнометражний анімаційний фільм» від Національного товариства мультплікаторів[en][4].

У тому ж році він переїхав до Голлівуду, штат Каліфорнія, де разом з дружиною Шеннон Приноскі відкрив власну студію Titmouse, Inc.[en].[5]

Анімаційну роботу Приноскі можна побачити у початкових титрах до фільмів «Сімейка Осборнів» та «Просте життя», а його режисерську роботу можна побачити в рекламі, художніх фільмів та на телебаченні. Він був режисером анімації для анімованого рекламного ролика «Foot Long Hot Dog Inventor» для виробника пива Budweiser, багатьох музичних відео для виконавців, включно з Velvet Revolver, Snoop Dogg та Джорджа Клінтона. Також він брав участь у інших проектах таких, як кліп-пародія на мультсеріал Лабораторія Декстера від гурту They Might Be Giants для каналу Cartoon Network. Його режисерські роботи також включають мультсеріали Megas XLR[en] для Cartoon Network, Happy Monster Band[en] для Disney, Металокаліпсис для Cartoon Network, Motorcity[en] для Disney XD, Downtown для MTV та пілотний епізод The Amazing Screw-On Head[en], в якому бере участь Пол Джаматті.

Приноскі також став режисером передач для каналу Adult Swim[en], а саме Freaknik: The Musical[en] і виконавчим продюсером Чорної Пантери[en] для Marvel Animation та G.I. Joe: Resolute[en] для Hasbro. Він був автором та виконавчим продюсером мультсеріалу Motorcity[en], прем'єра якого відбулася на Disney XD у квітні 2012 року. У 2016 році він зняв анімаційний фільм Nerdland .

Його студія Titmouse, Inc., найбільш відома своєю роботою над кінематографом гри Guitar Hero, короткометражним фільмом Скотт Пілігрим та телесеріалами Металокаліпсис, Аватар: Останній захисник, Великий рот[en], Афро-самурай[en], DJ & the Fro[en], Спільнота, Брати Вентура[en], Freaknik: The Musical[en] та Суперв'язниця! .

Примітки[ред. | ред. код]

  1. NDHS | Private Catholic High School in Lawrenceville NJ. www.ndnj.org. Архів оригіналу за 5 листопада 2019. Процитовано 11 липня 2019.
  2. а б Furman, T.J. «Bordentown native creates MTV cartoon: Cable network's newest show to premiere Tuesday», Princeton Packet, July 31, 1999. Accessed April 30, 2014.
  3. Primetime Emmy Awards nominations for 2000 - OUTSTANDING ANIMATED PROGRAM (FOR PROGRAMMING ONE HOUR OR LESS). Emmys.com. Архів оригіналу за 7 серпня 2013. Процитовано 17 січня 2013.
  4. Animation World Network (5 жовтня 2001). Chris Prynoski Joins Class-Key Chew-Po Commercials | AWN | Animation World Network. AWN. Процитовано 17 січня 2013.
  5. Burton, Michelle (26 серпня 2011). Titmouse - Career Profile. Animation Career Review. Архів оригіналу за 1 лютого 2022. Процитовано 17 січня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]