Кубок КОНКАКАФ

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кубок КОНКАКАФ
англ. CONCACAF Cup
Засновано 2015
Регіон Північна Америка, Центральна Америка
Конфедерація КОНКАКАФ
Кількість команд 2
Поточний чемпіон Мексика Мексика
Найбільше перемог Мексика Мексика (1 перемога)

Кубок КОНКАКАФ (англ. CONCACAF Cup) — футбольний турнір серед чоловічих футбольних збірних країн, що визначає представника від зони КОНКАКАФ на Кубку конфедерацій.

Історія[ред. | ред. код]

Протягом довгого періоду головний турнір серед збірних КОНКАКАФ, Золотий кубок КОНКАКАФ відбувається раз на два роки, а оскільки Кубок конфедерацій проходить раз на чотири роки, то на нього кваліфікувався тільки переможець турніру, що проходив безпосередньо перед Кубком конфедерацій. Це, в свою чергу, знижувало престиж попереднього турніру, на який могли заявлятись не найсильніші гравці передових збірних. Для підняття престижу обох турнірів у КОНКАКАФ вирішили створити додатковий турнір, у якому б зіграли між собою переможці обох Золотих кубків і в очній зустрічі визначили представника на Кубку конфедерацій. У разі перемоги однієї збірної на обох турнірах, матч Кубка КОНКАКАФ не проводитиметься[1].

Вперше про турнір було оголошено 5 квітня 2013 року, а саме змагання відбулося у 2015 році[2]. Турнір проходив в Сполучених Штатах і був зіграний на стадіоні «Роуз Боул», Пасадена. Мексика в додатковий час здолала господарів турніру американців 3:2 і стала першим чемпіоном Кубка КОНКАКАФ[3].

Статистика[ред. | ред. код]

Кубок КОНКАКАФ
Рік Господар Фінал
Переможець Рахунок Фіналіст
2015
Детальніше
США США Мексика
Мексика
3–2 (д.ч.) США
США
2019
Детальніше

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Gold Cup Winner to Qualify to FIFA Confederations Cup™ Playoff Match. CONCACAF. 5 квітня 2013. Архів оригіналу за 3 серпня 2017. Процитовано 28 листопада 2016.
  2. Mexico claim CONCACAF's spot at Confederations Cup. FIFA.com. 11 жовтня 2015. Архів оригіналу за 8 квітня 2019. Процитовано 28 листопада 2016.
  3. Mexico claim CONCACAF's spot at Confederations Cup. Архів оригіналу за 8 квітня 2019. Процитовано 9 липня 2017.