Леонес Вегетаріанос

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Леонес Вегетаріанос»
Повна назва Леонес Вегетаріанос
Клуб де Футбол
Засновано 2000
Населений пункт Малабо, Екваторіальна Гвінея Екваторіальна Гвінея
Стадіон «Естадіо де Малабо»
в Малабо
Вміщує 15 250
Президент Екваторіальна Гвінея Бенвенідо Атеба Мангуе
Головний тренер Екваторіальна Гвінея Хосе Давід Еканг
Ліга Прем'єр-ліга
2014 7-ме
Домашня
Виїзна

Леонес Вегетаріанос Клуб де Футбол або просто Леонес Вегетаріанос (ісп. Leones Vegetarianos Club de Fútbol) — професіональний екваторіальногвінейський футбольний клуб з міста Малабо.

Історія[ред. | ред. код]

Клуб засновано 20 липня 2000 року[1] в місті Малабо іспанцем Хуаном Мануелем Рохасем під назвою «Вегетаріанос Клуб де Футбол». Клуб отримав свою назву, через те що президент-засновник, родом з міста Гранада, який перебував в той час в Екваторіальній Гвінеї, був вегетаріанцем. Але вже наступного року він відправився до Індії, де оголосив голодування.[2][3] З 2010 року клуб виступає під новою назвою — «Леонес Вегетаріанос Клуб де Футбол». Команда жодного разу не вигравала національний чемпіонат. В 2014 році «Леонес Вегетаріанос» виграв національний кубок.

Перемога в національному кубку дозволила «Леонес Вегетаріанос» взяти участь в попередньому раунді Кубку Конфедерації КАФ 2015 року. Суперником команди був нігерійський клуб Долфінс. Команди обмінялися домашніми перемогами з однаковим рахунком 1:0, переможця було виявлено в серії післяматчевих пенальті, де фортуна була на боці гравців Долфінс. Таким чином, Леонес Вегетаріанос припинив виступи на турнірі вже на стадії попереднього раунду.

Стадіон[ред. | ред. код]

Домашні матчі команда проводить на стадіоні «Естадіо де Малабо», який може вмістити 15 250 уболівальників.

Принципові суперники[ред. | ред. код]

Традиційним суперником «Леонес Вегетаріанос» виступає інший клуб зі столиці держави, міста Малабо, Атлетіко (Сему).

Досягнення[ред. | ред. код]

2014

Виступи в континентальних турнірах КАФ[ред. | ред. код]

Сезон Турнір Раунд Клуб Вдома На виїзді Загальний
2015 Кубок Конфедерації КАФ Попередній Нігерія Долфінс 1-0 0-1 1-1 (3-5 пен.)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 5 січня 2015. Процитовано 22 березня 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Хуан Мануель Рохас президент-засновник «Вегетаріанос» страждає на хворобу Паркінсона та переїздить з Екваторіальної Гвінеї до Індії. Архів оригіналу за 18 травня 2015. Процитовано 22 березня 2016.
  3. Іспанський президент футбольного клубу голодує в Індії. Архів оригіналу за 24 вересня 2015. Процитовано 22 березня 2016.

Джерела[ред. | ред. код]