Лобазнюк Катерина Володимирівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Катерина Лобазнюк
рос. Екатери́на Влади́мировна Лобазню́к
Загальна інформація
Громадянство Росія Росія
Народження 10 червня 1983(1983-06-10) (40 років)
Фергана, Узбецька РСР, СРСР
Зріст 141 см[1]
Вага 40 кг[1]
Alma mater Російський державний університет фізичної культури, спорту, молоді та туризму
Спорт
Країна Росія Росія
Вид спорту спортивна гімнастика
Спортивне звання
Заслужений майстер спорту Росії
Заслужений майстер спорту Росії
Участь і здобутки
Нагороди
Орден Дружби (Російська Федерація)
Спортивні медалі
Спортивна гімнастика
Представник Росія Росія
Олімпійські ігри
Срібло Сідней 2000 командна першість
Срібло Сідней 2000 колода
Бронза Сідней 2000 опорний стрибок
Чемпіонат світу
Срібло Тяньцзінь 1999 командна першість
Чемпіонат Європи
Золото Париж 2000 командна першість

Катерина Володимирівна Лобазнюк (рос. Екатери́на Влади́мировна Лобазню́к, нар. 10 червня 1983, Фергана, Узбецька РСР) — російська гімнастка, дворазова срібна призерка (2000 рік) та бронзова призерка (2000 рік) Олімпійських ігор, призерка чемпіонату світу, чемпіонка Європи.

Біографія[ред. | ред. код]

Катерина Лобазнюк народилася у місті Фергана (Узбецька РСР) у сім'ї тренера зі спортивної гімнастики. У віці шести років мама привела її на секцію спортивної гімнастики. На початку 90-х років, після розпаду СРСР, політична ситуація у регіоні значно погіршилася. Сім'я спортсменки спробувала приєднатися до цирку, але невдало. У 1994 році їм вдалося перехіхати до бабусі у місто Рубцовськ, яке знаходиться у Західному Сибіру. Там вона познайомилася зі своїм майбутнім тренером Валерієм Діановим.

Спортсменка деб'ютувала за юніорську збірну Росії у 1996 році. Вона зуміла статити чемпіонкою у багатоборстві та вільних вправах на юініорському чемпіонаті Росії. Наступного року, на юніорському Кубку Росії вона виграла чотири золоті та одну срібну нагороду. У 1998 році спорсменка зламала руку, через що була змушена пропустити основні юніорські змагання.

З 1999 року спортсменка почала залучатися до виступів за основну національну збірну Росії. На чемпіонаті світу у командних змаганнях вона набрала найбільше балів у своїй команді, що допомогло збірній Росії стати срібними призерами змагань. Найкращі виступ спортсменка продемонструвала у 2000 році на Олімпійських іграх. Там у багатоборстві вона зупинилася за крок від медалі, а у командній першості стала срібним призером. Окрім цього у фіналах на окремих видах Лобазнюк виграла срібло у вправах на колоді та бронзу в опорному стрибку.

У 2001 році, підчас виступів на Кубку Росії, спортсменка невдало приземлилася, виконуючи опорний стрибок. Вона пошкодила зв'язки коліна, та потребувала оперативного втручання. Операція була проведена у Москві, але вона була проведена невдало. Повторну оперцію та реабілітацію спортсменка проходила у Йоганнесбурзі. До тренувань Лобазнюк повернулася у січні 2002 року. Але повенути спортивну форму та виграти конкуренцію у збірній їй не вдалося, після чого вона прийняла рішення завершити кар'єру.

Виступи на Олімпіадах[ред. | ред. код]

Олімпіада Дисципліна Місце
Сідней 2000 абсолютна першість 4
Сідней 2000 командна першість 2
Сідней 2000 опорний стрибок 3
Сідней 2000 колода 2

Посилання[ред. | ред. код]

  1. а б Olympedia — 2006.