Лобстер Джонсон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лобстер Джонсон
Лобстер Джонсон, автор — Майк Міньйола
Історія
Видавець Dark Horse Comics
Дебют Hellboy Volume 5: Conqueror Worm
Автор(и) Майк Міньйола
Характеристики
Альтер его Невідомо
Позиція Добро
Вид Людина
Колір волосся Невідомо
Місце народження США
Громадянство США США
Актор Томас Гейден Черч
Союзники
Геллбой, Роджер
Вороги
Мафія, нацисти, культи Огдру Хем.
Особливі сили
  • Бойова підготовка
  • Спритність
  • Експерт у бойових мистецтвах

Лобстер Джонсон (англ. Lobster Johnson) — також відомий як Лобстер, це вигаданий персонаж коміксів про Хеллбоя від видавництва Dark Horse Comics, котрого придумав Майк Міньйола. Лобстер вперше появився в коміксі Hellboy: Conqueror Worm 2002 року. Він міг появитися у відміненому анімацйному фільмі "Hellboy: Shadow of the Claw". Має камео в фільмі Хеллбой: Повстання Кривавої Королеви.

Лобстер Джонсон — це месник у масці, відомий своєю жорстокістю до злочинців.

Біографія[ред. | ред. код]

Лобстер почав свою кар'єру в 1932 році, працюючи з невеликою, але довіреною групою союзників з секретної бази в каналізаційних мережах Нью-Йорка. Разом вони боролися проти гангстерів, шпигунів тощо. У 1937 році команда зіткнулася з одним з найвпливовіших злодіїв на сьогоднішній день - незбагненним і незмірно потужним Мемнан Саа під час справи з Залізним Прометеєм. Хоча Лобстер і його союзники уникнули конфронтації з Саа, трагедії переслідували їх після того, як вони продовжували досліджувати його злочини і історію. Один за іншим союзники Лобстера зустріли різні жахливі та загадкові кінці, поки вони не припинили пошук. Незабаром після цього він прийняв пропозицію про працевлаштування від уряду Сполучених Штатів.

Разом з новим помічником, Лобстер, наприкінці 1930-х років, вів боротьбу з нацистськими ворогами Сполучених Штатів. На одній з його невдалих місій, під час якої один з нацистів утік з в'язниці і підірвав потяг з ученими, напарник Лобстера помер.

Останньою місією Лобстера стало завдання зупинити запуск у космос капсули нацистів з замку Ханте. Джонсон запізнився і капсула прорвалася, хоч і знищила замок разом з нацистами і самим Лобстером, вижив лише Герман Фон Клемпт.

В інших медіа[ред. | ред. код]

Фільми[ред. | ред. код]

Лобстер Джонсон має камео в фільмі Хеллбой: Повстання Кривавої Королеви

Анімація[ред. | ред. код]

Лобстера Джонсона можна побачити на задньому плані під час початку обох мультфільмів.

Також Лобстер з'являється в сцені після титрів мультфільму "Хеллбой: Кров і Залізо", що натякає на продовження. Але, так як третій мультфільм відмінили, Джонсон так і не появився на екранах.

Див. Також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]