Маска Зорро

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Маска Зорро
англ. The Mask of Zorro
Жанр бойовик[1][2][3], фільм про пограбуванняd, супергеройський фільм, пригодницький фільм[1][2][4], фільм плаща і шпагиd і вестерн[d]
Режисер Мартін Кемпбелл[1][4][…]
Продюсер Девід Фостер[d][5] і Doug Claybourned[5]
Сценарист Ted Elliottd[5], Terry Rossiod[5], John Eskowd[6][5] і David S. Wardd[7][5]
На основі Оповідання про Зорроd
У головних
ролях
Антоніо Бандерас[2][4][…], Ентоні Гопкінс[2][8][…], Кетрін Зета-Джонс[8][3][…], Стюарт Вілсонd[8][3], Matt Letscherd[8], L. Q. Jonesd, Тоні Амендола[8], José Pérezd[8], Морі Чайкінd[8], Віктор Ріверсd[8], Педро Армендаріс молодшийd[6], Ванесса Бауче[6], Conrad Robertsd[6], José María de Tavirad[6] і Тоні Дженароd[6]
Оператор Філ Мег'юd
Композитор Джеймс Горнер
Кінокомпанія Sony Pictures[9] і Amblin Entertainment
Дистриб'ютор InterCom
Тривалість 132 хв.
Мова англійська
Країна  США[5]
Рік 1998
Кошторис $95 млн
Касові збори $250 млн
IMDb ID 0120746
Наступний Легенда Зорро

Маска Зорро (англ. The Mask of Zorro) — американський пригодницький фільм 1998 року, заснований на літературному персонажі Зорро. Режисером став Мартін Кемпбелл, а головні ролі виконали Антоніо Бандерас, Ентоні Гопкінс, Кетрін Зета-Джонс і Стюарт Вілсон. У фільмі зображений оригінальний Зорро, Дон Дієго де ла Вега (Гопкінс), який втікає з в'язниці, щоб знайти свою давно втрачену доньку (Зета-Джонс) і помститися за смерть своєї дружини від рук корумпованого губернатора Рафаеля Монтеро (Вілсон). Йому допомагає його наступник (Бандерас), який переслідує власну вендету проти правої руки губернатора, закохавшись у доньку де ла Веги.

Фільм вийшов у прокат у Сполучених Штатах 17 липня 1998 року, отримавши успіх у критиків і хороші комерційні збори, зібравши 250 мільйонів доларів при бюджеті в 95 мільйонів доларів. У 2005 році вийшов фільм «Легенда Зорро» — продовження з Бандерасом і Зетою-Джонс у головних ролях і режисером Кемпбеллом, але сиквел не мав такого успіху.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія фільму розгортається в Каліфорнії в 19 столітті. Дон Дієго де ла Вега виступає проти правління губернатора Рафаеля Монтеро. Він одягає маску і, як Зорро, стає на захист скривджених. Водночас він веде спокійний спосіб життя зі своєю дружиною Есперансою, в яку закоханий Монтеро. Після останнього героїчного подвигу його розкривають. Губернатор хоче його заарештувати, але він чинить опір. У безладі Есперансу застрелив один із солдатів. Монтеро ув'язнює Де ла Вегу і захоплює його маленьку дочку, немовля на ім'я Елена.

Через двадцять років дворянин повертає собі свободу і хоче вчинити довгоочікувану вендету. На жаль, вид дочки зупиняє його. Випадково він зустрічає злодія Алехандро Муррієту, якому багато років тому подарував срібний медальйон. Він хоче натренувати його як нового Зорро, щоб той міг продовжити розпочату місію. Юнак погоджується, тому що йому потрібно звести особисті рахунки. Вірний слуга губернатора, армійський капітан Гаррісон Лав, убив його брата. У той же час красуня Елена стає об'єктом зітхань молодого воїна.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Антоніо Бандерас Алехандро Муррієта / Зорро Алехандро Муррієта / Зорро
Хосе Марія де Тавіра юний Алехандро Муррієта юний Алехандро Муррієта
Ентоні Гопкінс Дон Дієго де ла Вега / Зорро Дон Дієго де ла Вега / Зорро
Кетрін Зета-Джонс Єлена Монтеро Єлена Монтеро
Стюарт Вілсон Рафаель Монтеро Рафаель Монтеро
Метт Летшер капітан Гаррісон Лав капітан Гаррісон Лав
Тоні Амендола Дон Луїс Дон Луїс

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]