Мбоя Едвардс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мбоя Едвардс
Mboya Edwards
Загальна інформація
Національність Канада Канадець
Громадянство  Канада
Місце проживання Скарборо, Онтаріо, Канада
Народження 1976
Скарборо, Онтаріо, Канада
Спорт
Вид спорту Бодібілдинг
Участь і здобутки

Мбоя Едвардс (англ. Mboya Edwards; нар. 1976) — професійний канадський бодібілдер. Учасник таких відомих конкурсів як Містер Олімпія і Торонто Про Супешоу.

Біографія[ред. | ред. код]

Ранні роки[ред. | ред. код]

Мбоя Едвардс народився в 1976 році в місті Скарборо, Онтаріо, Канада, де проживає і нині. Він був найстаршим з трьох дітей в сім'ї. У нього є брат на ім'я Нгрілія і сестра Ніафлія. Його батьки іммігрували в Канаду в 1963 році з Африки. Всі троє дітей в родині захоплювалися атлетичними видами спорту, бо брали приклад з батьків. Брат Мбоя — спринтер. Сам спортсмен в дитинстві перепробував безліч видів спорту, поки не зупинився на бодибілдинг. У 16 річному віці він вже почав пробувати себе на місцевих змаганнях з атлетизму.

У 2000 році спортсмен став першим на «Чемпіонаті Канади» (Canadian Championships — CBBF) в напівсередній вазі. Ця було великим досягненням для юнака. У 2001 році атлет фінішував другим на «Чемпіонаті Північної Америки» (North American Championships — IFBB) в середній вазі. У 2003 році він знову став першим на «Чемпіонаті Канади», але вже в середній вазі. До 2008 року Мбоя виступав виключно на цьому турнірі, де в загальному заліку став п'ятикратним чемпіоном. За такі заслуги в споті йому дали професійну карту IFBB.

Кар'єра професіонала[ред. | ред. код]

З 2009 року почався професійний дебют з турніру «Європа Супер Шоу» (Europa Supershow — IFBB), де він став 12-м в заліку легка вага. В 2010 він покращив свій результат піднявшись до 4-го.

Успішним став 2011 рік. У себе вдома на турнірі «Торонто Про» (Toronto Pro — IFBB) Едвардс фінішував другим в заліку середня вага, що дозволило кваліфікуватися на головне шоу бодібілдингу «Містер Олімпія». В цьому ж році атлет вийшов на подіум Олімпії, де зміг стати всього 15-им. Перше місце тоді дісталося Кевіну Інглішу.

У 2012 на тому ж «Торонто Про» Мбоя став третім, а в 2013 опустився до четвертого. Наразі Мбоя вважається найкращим бодібілдером Канади.

Виступи[ред. | ред. код]

  • North American Championships — 2001 рік, 1 місце в середній вазі
  • Canadian Championships — 2002 рік середня вага — 1 місце, 2003 рік середня вага — 2 місце
  • Торонто Про — 2 місце (2011)
  • Містер Олімпія — 15 місце (2011)

Посилання[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]