Медаль «За службу в Кореї» (США)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Медаль «За службу в Кореї»
Korean Service Medal
Країна США США
Тип Медаль
Вручається: військовослужбовці Збройних сил США
Підстава за військову службу в період ведення бойових дій в Кореї
Статус видається
Нагородження
Параметри бронза
Засновано: 27 червня 1950
Перше: 27 червня 1954
Нагороджені:
d (1)
Черговість
Старша нагорода За службу національній обороні
Молодша нагорода «За службу в Антарктиці»

CMNS: Медаль «За службу в Кореї» у Вікісховищі
Почесна стрічка медалі за службу в Кореї на Бойовий Прапор формування

Меда́ль «За слу́жбу в Коре́ї» (США) (англ. Korean Service Medal) — військова нагорода США, заснована Президентом США Гаррі Труменом у листопаді 1950 року, для заохочення військовослужбовців усіх видів Збройних сил США, які брали участь у Корейській війні або проходили службу на території Корейського півострову під час конфлікту з 27 червня 1950 по 27 липня 1954 року[1][2].

Нагородження[ред. | ред. код]

Нагородження медаллю «За службу в Кореї» військовослужбовців збройних сил США здійснювалося за офіціально затвердженим міністерством оборони переліком кампаній та битв, в яких брали участь американські війська, з вказівкою, які види билися у боях та нагородженням їх бойовими зірками до медалі.

Американські військовослужбовці, що безпосередньо брали участь у висадці морського десанту в Інчхоні та повітряного десанту на Сукчон та Мунсан-Ні, нагороджувалися наконечником стріли до медалі.

Хоча Указом Президента кінцевою датою нагородження визначений день підписання перемир'я у Корейській війні 27 липня 1953 року, медаль вручалася за активні дії аж до червня 1954 року через надзвичайно складну обстановку на лінії протистояння між північнокорейськими та південнокорейськими вояками, а також високим ризиком відновлення наступу військ КНДР. З літа 1954 року Медаль за службу в Кореї вже не вручалася, хоча американські військові, що перебували тут до 1960-х років отримували Експедиційну медаль. У 2002 році президент США Джордж Буш заснував нову нагороду — Медаль за захист Кореї, якою заохочувалися всі військовослужбовці збройних сил країни, що діяли на Корейському півострові у післявоєнний час.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Korean Service Medal. U.S. Navy Service and Campaign Medals. Naval History and Heritage Command. Архів оригіналу за 16 грудня 2014. Процитовано 8 січня 2016.
  2. Korean Service Medal. http://www.tioh.hqda.pentagon.mil/. The Institute of Heraldry. Архів оригіналу за 15 липня 2014. Процитовано 2 червня 2014.