Ми звичайні ведмеді

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ми звичайні ведмеді
англ. We Bare Bears
Тип мультсеріал
Телеканал(и) Cartoon Network (виробник)
Warner Bros. Television Distribution (дистриб'ютор)
Дистриб'ютор(и) Warner Bros. Television Studios, Netflix і Hulu
Жанр комедія ситуацій
Формат зображення HDTV 1080i
Формат звуку Стерео
Тривалість серії 11 хв.
Тривалість 11 хв.
Компанія Cartoon Network Studiosd
Ідея Даніель Чонг (комікс «The Three Bare Bears»)
Продюсери Каррі Вілксен
Ренді Майерс (супервайзер)
Виконавчий продюсер Даніель Чонг
У головних ролях Ерік Едельштейн
Боббі Мойніхан
Деметрі Мартін
Джейсон Лі
Петтон Освальт
Шарлін Йі
Музика на початку «We'll Be There», у виконанні Estelle
Композитор Бред Брік
Країна-виробник США
Мова оригіналу англійська
Перший показ 27 липня 20157 вересня 2020
Кількість сезонів 4
Кількість серій 140
Посилання

Ми звичайні ведмеді (англ. We Bare Bears) — американський мультсеріал, творець якого Даніел Чонг. Прем'єра шоу відбулася на Cartoon Network і розповідає про трьох братів, Ґріззлі, Панду та Білого Ведмедя (відповідно, їх озвучують Ерік Едельштейн, Боббі Мойніхан, і Деметрі Мартін), та їх незграбні спроби інтеграції з людським світом на території затоки Сан-Франциско. Базуючись на ґрунті вебкоміксів Чонга The Three Bare Bears, пілотний епізод вийшов у світову прем'єру на «KLIK! Amsterdam Animation Festival», де він виграв у номінації категорії «Молодої Аудиторії Амстердаму». Прем'єра серіалу відбулася 27 липня 2015 року.[1] Цей мультсеріал від Cartoon Network's є першим серіалом, заснованим на вебкоміксах.

12 серпня 2015 року, Cartoon Network розпочало створення другого сезону[2]

Сюжет[ред. | ред. код]

У мільтсеріалі «Ми звичайні ведмеді» розповідається про життя трьох звідних братів ведмедів: Ґріззлі, Панди та Білого Ведмедя. Вони намагаються інтегруватися із людським суспільством, наприклад, купуючи продукти харчування, знайомляться із людьми або намагаються стати відомими в Інтернеті, хоча на ці спроби ведмеді витрачають багато сили, щоб зробити це через перепони людської ментальності та їх власні тваринні інстинкти.[3] Проте, врешті-решт, вони швидко зрозуміли, що вони є один в одного для підтримки.[4] Відомим аспектом гумору є здатність ведмедів, утворювати «ведмежу стійку». Як випливає з назви, ведмеді залазять поверх одне одного, що слугує унікальним способом пересування.[3]

Виробництво[ред. | ред. код]

Серіал було створено мультиплікатором Деніелом Чонгом, який раніше працював художником у Pixar та Illumination Entertainment. Серіал заснований на вебкоміксах The Three Bare Bears, який також має деякі відмінності. Комікс публікувався з 2010 по 2011 рік.[5] Оголошений як комедійне шоу виробництва Cartoon Network Studios, яка розробила ідею з Чонгом у рамках автентичної програми розвитку. Про це було оголошено в мережі у 2014 році.[4]

Персонажі[ред. | ред. код]

Головні[ред. | ред. код]

  • Ґріззлі «Ґрізз» (озвучив Ерік Едельштейн) — ведмідь-грізлі, найстарший із братів, і їхній лідер. Він веселий ведмідь, парадоксально товариський та соціально некомпетентний. Попри це, Грізз постійно хоче познайомитися з новими людьми й намагається подружитися із всіма, кого він зустрічає. Ведмежам, він був врятований командою пожежників від падіння дерева під час шторму. Здається, що він був молодший, ніж в епізоді «Дорога» і не знав Білого або Панду відповідно до ретроспективних фотографій в серії «Буріто».
  • Панда «Пан Пам» (озвучив Боббі Мойніхан) — велика панда. Він другий найстаріший. Панда чуттєвий і легко збентежується, а також добре володіє технікою, і використовує цю навичку на онлайнових соціальних засобах масової інформації та сайтах знайомств. Панда має найменшу впевненість у собі, ніж його брати. Панда вегетаріанець і має сильну алергію на арахіс.
  • Білий (озвучив Деметрій Мартін) — білий ведмідь, молодший брат Ґрізза і Панди. Білий часто стоїчний і рідко говорить. Він також досвідчений кухар, сальса-танцюрист, новачок у роботизації та майстер бойових мистецтв. Він каже про себе в третій особі й в основному говорить своє ім'я, перш ніж сказати що-небудь, але він поліглот. Вміє вільно говорити корейською та французькою мовами, а також мовою голубів та інших тварин. Білий є найбільшим із братів, і тому завжди підтримує і йде знизу у ведмежій конструкції для пересування. «Від льоду має прохолодне ставлення», і навіть іноді, є найнезграбнішим і ніяковіє у деяких ситуаціях більше за усіх. Білий спить у холодильнику.

Другорядні[ред. | ред. код]

  • Хлоя Парк (озвучила Шарлін Йі) — молода дівчинка, американка корейського походження, вундеркіндом, яка пропустила декілька класів школи й вступила до коледжу дуже рано. У серії «Хлоя», вона вривається в печеру ведмедів, щоб вивчити їх для презентації в коледжі, і через деякий час, вона починає дружбу із ведмедями.
  • Ном Ном (озвучив Петтон Освальт) — коала. Він відома інтернет-зірка, хоча не говорить це публічно. Ґріззлі говорить із ним і визнає, що йому подобаються його відео, але Ном Ном егоцентричний і більше стурбований матеріалістичними речами. У серії «Вірусне Відео», Ном Ном каже, що він не хоче мати ніяких друзів, тому що він знаходить їх увагу до нього неважливою і що вони поводяться занадто голосно, і доводить свою точку зору, штовхаючи Ґрізза із його лімузина.
  • Чарлі (озвучив Джейсон Лі) — йєті. Він блукає на самоті по лісу Сан-Франциско, поки не зустрічає ведмедів. Вони погодилися дозволити йому жити у своїй печері на деякий час через вебсайт під назвою «CaveShare». Через своє життя у самотності, він соціально некомпетентний і не знає, як бути хорошим другом. Це призводить до того, що його ненавмисні намагання сподобатися, викликають хаос у житті ведмедів, коли він тусується з ними. Його також постійно переслідують місцеві ЗМІ, намагаючись отримати його фотографії, в результаті чого він боїться камер.

Епізоди[ред. | ред. код]

Сприйняття[ред. | ред. код]

Пілотний епізод зробив серіал світовою прем'єрою в рамках двох окремих майданчиків KLIK! Amsterdam Animation Festival та EYE Film Institute Netherlands: «Анімаційні короткометражки 5»,[6] та «Анімаційні короткометражки для дітей» віком від 9 до 12 років.[7] Короткометражка була показана разом із прем'єрою в Голландії «Кларенс», «Стівен Юніверс» епізоди «Дзеркало Гем» і «Океан Гем», та інтерв'ю з творцем другої серії, Ребекка Шугар. Описано інституцією як «веселий і привабливий» початок,[8] пілотна серія стала переможцем в номінації «Молодої Амстердамської аудиторії».[9]

Критика[ред. | ред. код]

Кевін Джонсон The A.V. Club дав «Everyday Bears» ранг B. Він вважає, що пілотної серії було досить, щоб насолодитися, але її не «треба дивитися». Він високо оцінив голоси акторів, але був розчарований тим, що серіал не ретельно досліджує дискримінацію людей відносно ведмедів, назвавши його «дуже добрим» просто добрим «видовищним шоу» до тих пір, поки є дискримінація.[10]

Іноземні релізи[ред. | ред. код]

Прем'єра «Ми звичайні ведмеді» відбулася по Cartoon Network у Канаді 27 липня 2015[11] та Cartoon Network у Великій Британії 7 вересня 2015 року.[12] Серіал дебютував через Cartoon Network на каналах Австралії та Нової Зеландії й у Філіппінах 16 листопада.[13][14] Прем'єра на Cartoon Network в Індії відбулася 29 листопада[15] та через Cartoon Network в Африці та на Близькому Сході 12 грудня.[16]

Інші медіа[ред. | ред. код]

Penguin Random House оголосив у 2014 році, що він буде видавати книги на основі різних серіалів Cartoon Network, включаючи «We Bare Bears». Книги випускаються з ряду компанії Cartoon Network Books імпринтом, підрозділом Penguin Young Readers Group, і ґрунтується на партнерстві з мережею, яка почалася у 2013 році.[17]

Відзнаки та номінації[ред. | ред. код]

Рік Нагорода Категорія Номінація Результат
2016 Annie Awards Видатні досягнення, Розкадрування у виробництві анімаційного телесеріалу/Бродкастингу продукції Медлін Шарафіян, Менні Хернандез, і Берт Янг (за «Burrito») Номінація

Примітки[ред. | ред. код]

  1. CartoonNetworkPR on Twitter. Twitter. Архів оригіналу за 14 жовтня 2019. Процитовано 13 липня 2015.
  2. Brian Steinberg. Cartoon Network: 'We Bare Bears' Gets Second Season - Variety. Variety. Архів оригіналу за 5 жовтня 2015. Процитовано 13 серпня 2015.
  3. а б Annecy: Daniel Chong on Cartoon Network's Big New Play, 'We Bare Bears' (EXCLUSIVE). Архів оригіналу за 5 березня 2016. Процитовано 13 березня 2016.
  4. а б Cartoon Network Unveils Upfront Slate For 2014–15. Deadline Hollywood. Penske Media Corporation. 10 березня 2014. Архів оригіналу за 5 грудня 2014. Процитовано 22 грудня 2014.
  5. Chong, Daniel. The Three Bare Bears (Online комікс). Blogger. Процитовано 22 грудня 2014. Архівована копія. Архів оригіналу за 4 червня 2014. Процитовано 13 березня 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  6. KLIK! Festival: Animated Shorts 5. EYE Film Institute Netherlands. 2014. Процитовано 10 листопада 2014.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  7. KLIK! Festival: Animated Shorts for Kids (9–12). EYE Film Institute Netherlands. 2014. Архів оригіналу за 6 серпня 2017. Процитовано 10 листопада 2014.
  8. KLIK! Festival: Cartoon Network: Next Generation. EYE Film Institute Netherlands. 6 листопада 2014. Архів оригіналу за 15 липня 2015. Процитовано 10 листопада 2014.
  9. We Bare Bears with 'Young Amsterdam Audience Award 2014' [We Bare Bears wins 'Young Amsterdam Audience Award 2014']. TV-Visie (Dutch) . Exsite. 13 листопада 2014. Архів оригіналу за 4 грудня 2014. Процитовано 22 грудень 2014.
  10. Johnson, Kevin. We Bare Bears: "Everyday Bears" "babies prolly hate you too". The A.V. Club. Onion Inc. Архів оригіналу за 3 серпня 2015. Процитовано 8 серпень 2015.
  11. Cartoon Network Canada (27 липня 2015). Don't miss the NEW series, WE BARE BEARS, premiering tonight at 7PM et/pt!. Facebook. Архів оригіналу за 7 листопада 2020. Процитовано 13 березня 2016.
  12. White, Grant (4 серпня 2015). UK Cartoon Network, Boomerang and Cartoonito Announce September Highlights. Toonzone. Архів оригіналу за 4 лютого 2016. Процитовано 13 березня 2016.
  13. Turner Broadcasting System. Cartoon Network Highlights November 2015. US Campaign Archive. Процитовано 1 вересня 2015.
  14. Catch the premiere of 'We Bare Bears' on November 16, only on Cartoon Network. Click the City. 27 жовтня 2015. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 13 березня 2016.
  15. Bhatnagar, Richa (23 листопада 2015). Cartoon Network Launches We Bare Bears in India. Cinespeaks. Mumbai. Архів оригіналу за 25 листопада 2015. Процитовано 23 листопада 2015.
  16. Dube, Prosper (10 листопада 2015). Cartoon Network Africa December 2015 Highlights. Blogspot. Архів оригіналу за 21 листопада 2015. Процитовано 23 листопада 2015.
  17. Cartoon Network Partners with Penguin Young Readers Group on New Book Imprint. Children's Book Council. 22 листопад 2014. Процитовано December 22 грудень 2014. Архівована копія. Архів оригіналу за 22 грудня 2014. Процитовано 13 березня 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]