Міністерство авіаційної промисловості (Велика Британія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Міністерство авіаційної промисловості Великої Британії
Minister of Aircraft Production
Загальна інформація
Країна Велика Британія Велика Британія
Дата створення травень 1940
Дата скасування 1946
Керівне відомство Кабінет міністрів Великої Британії

Міністерство авіаційної промисловості Великої Британії, також Міністр авіабудування (англ. Minister of Aircraft Production) — посадова особа (міністерство) в уряді Великої Британії, що відповідав у Міністерстві авіабудування, одному з вузькоспеціалізованих міністерств постачання, створених британським урядом під час Другої світової війни. Воно відповідало за виробництво літаків для британських збройних сил, насамперед Королівських повітряних сил, а також повітряних сил флоту.

Постер фільму від Міністерства авіаційної промисловості

Міністерство авіаційної промисловості було створено британським урядом у 1940 році у відповідь на брак літаків на початку Другої світової війни, особливо під час битви за Британію, коли Королівські повітряні сили захищали Велику Британію від широкомасштабних атак нацистських Люфтваффе. Міністерство відповідало за повний цикл розроблення, розгортання та виробництво літаків для Королівських повітряних сил і повітряних сил Королівського військово-морського флоту.

Міністерство продовжувало наглядати за виробництвом літаків до 1 квітня 1946 року, коли воно було об'єднане з Міністерством постачання.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Chester, D. N and Willson, F. M. G. The Organisation of British Central Government 1914—1964: Chapters VI and X (2nd edition). London: George Allen & Unwin, 1968.
  • Edgerton, David (2006). Warfare State Britain, 1920—1970. London: Cambridge University Press. ISBN 978-0-521-85636-2.
  • Law, M. D. (1961). «Aircraft Production, Ministry of». Chambers's Encyclopædia. Vol. I. London: Newnes. OCLC 841700727.

Примітки[ред. | ред. код]