Місто першого кохання

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Місто першого кохання
рос. Город первой любви
Жанр мелодрама
Режисер Борис Яшин
Манос Захаріас
Сценарист Семен Нагорний
У головних
ролях
Борис Галкін
Наталія Гвоздікова
Наталя Єгорова
Станіслав Садальський
Оператор Віктор Шейнін
Павло Лебешев
Композитори Євген Птичкін
Роман Леденьов
Художник Микола Усачов
Абрам Фрейдін
Кінокомпанія «Мосфільм»
Тривалість 93 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1970
IMDb ID 4000906

«Місто першого кохання» (рос. «Город первой любви») — російський радянський художній фільм 1970 року про жителів російського міста Царицина-Сталінграда-Волгограда. Фільм складається з трьох новел, об'єднаних темою кохання і місцем дії — містом на Волзі.

Сюжет[ред. | ред. код]

  • «Царицин — 1919 рік». Громадянська війна не тільки нацькувала брата на брата, але й змусила з'єднувати абсолютно різні характери: за темпераментом, пристрасті і класовим походженням. Героїня Наталії Гвоздікової, романтична особа і дочка директора гімназії Таня Преображенська, зустрічає хлопця своєї мрії Філіпа. Він виявляється червоноармійцем, забирає Таню з собою з рідної домівки на фронт. Одна з ранніх яскравих робіт 22-річного Бориса Галкіна в ролі закоханого в Таню бійця Червоної Армії.
  • «Сталінград — 1929 рік». Змішання міста і села в епоху першої п'ятирічки показано на прикладі доль будівельників Сталінградського тракторного заводу. Сільський тямущий хлопець Семен у виконанні Юрія Орлова, потрапляє в Сталінград, щоб знайти свою професію і наречену — комсомолочку Нюру. Для актриси Ольги Остроумової, випускниці ГІТІСу, це була друга роль в кіно після вдалого дебюту в картині «Доживемо до понеділка». Вперше знялися в цьому фільмі Наталія Єгорова і Леонід Філатов.
  • «Сталінград — 1942 рік». Грецький режисер, випускник Паризького інституту кінематографії Манос Захаріас, з 1949 року жив в СРСР, зняв дивовижну емоційну кіно-новелу про оборону Сталінграду в Великій Вітчизняній війні. Перше кохання між захисником міста на Волзі Владиком Сергєєвим і Оленою буде яскравим і коротким, як спалах снаряда. Вадик гине. Олена залишається в обложеному місті. У ролі загиблого захисника Сталінграду дебютував у великому кіно студент 1-го курсу ГІТІСу Станіслав Садальський.

У головних ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]