На стройке МТС и совхозов

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
На будівництві МТС і радгоспів
рос. На стройке МТС и совхозов
Країна видання  СРСР
Мова російська
Головний редактор С. Б. Урицький
Видавець Ізогіз

«На стройке МТС и совхозов» (укр. На будівництві МТС і радгоспів) — радянський художньо-ілюстрований щомісячний журнал, що виходив у видавництві «Образотворче мистецтво» протягом 1934—1937 років. Спеціалізувався на пропаганді досягнень радгоспного і колгоспного будівництва.

Виділився як самостійне видання журналу «СРСР на будівництві». Відповідальним редактором став член редколегії «СРСР на будівництві» С. Б. Урицький. До редколегії нового журналу увійшли О. П. Карпінський, Б. Ф. Малкін, Ф. І. Панферов. Найближчими співробітниками були Максим Горький, П. П. Крючков, А. Б. Халатов.

Журнал засобами фотонарису і фоторепортажу пропагував «кращі зразки чесної роботи в колгоспі, кращі зразки організаторської діяльності в МТС і радгоспах, кращі досягнення в галузі підняття сільського господарства, культури та побуту колгоспів і радгоспів». Друкувався на високосортному папері способом мецо-тинто і кольорового офсету.

Перший номер вийшов у липні 1934 року. Журнал закрили на третьому номері за 1937 рік.

Література[ред. | ред. код]

  • Чуваков В. Н. «Колхозник» // Очерки истории русской советской журналистики (1933—1945). — М. : Наука, 1968. — С. 168—169.