Ніклас Еклунд

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ніклас Еклунд
Основна інформація
Дата народження 1969
Місце народження Гетеборг
Громадянство Швеція
Професії трубач
Освіта Гетеборзький університет
Інструменти труба-піколоd

Ні́клас Éклунд (швед. Niklas Eklund; нар. 1969, Гетеборг) - шведський трубач, фахівець з барокової музики, колишній соліст симфонічного оркестру Базельського радіо, лавреат міжнародного конкурсу.

Біографія[ред. | ред. код]

Ніклас Еклунд народився в музичній сім'ї. Його першим педагогом був його батько трубач і диригент Бенгт Еклунд. Крім занять з батьком Еклунд проходив навчання в школі музики Гетеборзького університету під керівництвом Бу Нільссона. Після цього Еклунд навчався грі на бароковій трубі у Едварда Тарра в базельській академії «Schola Cantorum Basiliensis». Деякий час він також навчався у Франції у Гі Туврона і П'єра Тібо.

Протягом п'яти років Ніклас Еклунд був солістом симфонічного оркестру Базельського радіо. Восени 1996 року він залишив оркестр, щоб присвятити себе сольним виступам. У тому ж році Еклунд став лавреатом першої премії на конкурсі трубачів імені Йоганна Альтенбурга в німецькому місті Бад-Зеккінген. Як трубач-соліст Еклунд співпрацював з багатьма відомими музикантами, серед яких Чечілія Бартолі, Зубін Мета, Джон Еліот Гардінер, Гайнц Голлігер, Андраш Шифф, Густав Леонгардт і інші.[1]

Роботи[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Niklas Eklund - Concerts, Biography & News - BBC Music. BBC (брит.). Процитовано 31 травня 2020.
  2. LEAD. Naver Vibe. Процитовано 2 жовтня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]