Ніколас Брейді

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ніколас Брейді
англ. Nicholas F. Brady
Народився 11 квітня 1930(1930-04-11)[1] (94 роки)
Мангеттен, Нью-Йорк, Нью-Йорк, США
Країна  США
Діяльність політик, банкір
Alma mater Єльський університет, Гарвардська школа бізнесу, Гарвардський університет, St. Mark's Schoold, Jonathan Edwards Colleged і Far Hills Country Day Schoold
Знання мов англійська
Заклад Міністерство фінансів США
Членство Американська академія мистецтв і наук
Посада міністр фінансів США і сенатор США[d][2]
Партія Республіканська партія США
Батько James "Jimmy" Cox Brady, Jr.d[3]
Мати Eliot Bradyd[3]
Автограф

Ні́колас Фредерік Бре́йді (англ. Nicholas Frederick Brady; нар. 11 квітня 1930(19300411), Нью-Йорк) — американський бізнесмен і політик-республіканець, Міністр фінансів США з 1988 по 1993.

Біографія[ред. | ред. код]

У 1952 році він отримав ступінь бакалавра в Єльському університеті, а у 1954 — ступінь MBA у Гарвардській школі бізнесу.

Брейді довго працював у банківському секторі, зокрема, у Dillon, Read and Company, Inc., де він пізніше став головою ради директорів. Був призначений до Сенату США у 1982 році, після відходу сенатора від Нью-Джерсі Гаррісона А. Вільямса. У 1984 році президент Рональд Рейган призначає Брейді головою Президентської комісії. Протягом 1983 Ніколас Брейді працював у складі Комісій зі Збройних сил, безпеки та економічної підтримки, і з питань Центральної Америки.

У 1994 році Брейді засновує інвестиційний фонд Darby Overseas Investments, Ltd. Він також був піклувальником Рокфеллерівського університету у Нью-Йорку. Бреді є членом Ради з міжнародних відносин.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]