Ніколас Медфорт-Міллс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ніколас Медфорт-Міллс
Народився 1 квітня 1985(1985-04-01)[1] (39 років)
Мерен, Женева, Швейцарія
Країна  Румунія
Діяльність інструктор, Гірський провідник, Water Safety Instructor, Тім Лідер, підприємець
Alma mater Argyle House Schoold (1999), Shiplake Colleged (2004), Коледж Королівських ВПСd, Королівський коледж Гелловейd (2012) і Альбертський університет
Знання мов британська англійська, румунська і французька
Заклад Військово-морські сили Кенії, Британська армія і World Challenge Expeditionsd
Суспільний стан Член королівської родини, світська особа і шляхтич[d]
Титул принц
Військове звання Курсант
Конфесія Румунська Православна Церква
Рід румунські Гогенцоллерн-Зігмарінгениd і House of Hohenzollern-Sigmaringen-Roumaniad
Батько Robin Medforth-Millsd[1]
Мати Єлена Румунська[1]
Брати, сестри Елізабет-Каріна Медфорт-Міллсd
У шлюбі з Аліна Марія Біндерd
Діти Iris Anna Cîrjand, Марія Олександра Румунськаd і Михайло Румунськийd

Ніколас Михайло де Романі Медфорт-Міллс або Микола Михайло Румунський Медфорт-Міллс (рум. Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills; нар. 1 квітня 1985 року) — принц Румунський, старша дитина та єдиний син принцеси Олени Румунської та Робіна Медфорт-Міллса. Як онук короля Румунії Михайла Румунії, був третім у черзі на трон Румунії згідно з новим сімейним статутом, прийнятим у 2007 році, який також надав йому титул «князь Румунії». Статут і титули не мають чинності в чинному законодавстві Румунії.

Життєпис[ред. | ред. код]

Микола Михайло Медфорт-Міллс народився 1 квітня 1985 року в лікарні Ла-Тур у Мерені, містечку поблизу Женеви, Швейцарія. Є першою дитиною та сином румунської принцеси Олени та її першого чоловіка Робіна Медфорт-Міллса та другим онуком короля Михайла I Румунський і його дружини королева Анна.

Був хрещений у православній вірі, його хрещеними батьками були королева Анна (його бабуся по материнській лінії) і кронпринцеса Маргарита Румунська (його тітка по материнській лінії).

Його сестра Єлизавета-Каріна народилася 4 січня 1989 року.

Після падіння режиму Чаушеску Микола Медфорт-Міллса, 19 квітня 1992 року на Великдень, повернувся до країни разом із його бабусею дідусем королем Михайлом І та бабусею королевою Анною, а також його матір'ю Оленою та її другим чоловіком Олександром Ніксоном.

Другий раз М. Медфорт-Міллс прибув до Румунії на Різдво 1997 року, коли вся королівська родина прибула до Румунії. У 2002 році відвідав Румунію втретє; він зупинився в Палаці Єлизавети. Під час цього візиту він почав усвідомлено розглядати свою роль як члена королівської родини.

30 грудня 2007 року прес-служба короля Михайла І оголосила, що М. Медфорт-Міллс отримує титул «принц Румунії» у стиль «королівська високість», який набуде чинності на 25-й день народження Миколи. 1 квітня 2010 року на підставі свого нового титулу він став членом румунської королівської родини і був нагороджений орденом Nihil Sine Deo, найвищою королівською нагородою на той час.

З початку 2008 року М. Медфорт-Міллс став активніше брати участь у громадському житті Румунії, взявши участь, наприклад, у театральному гала-концерті UNITER 2008 і проїхавши всю країну зі своєю тіткою, кронпринцесою Маргаритою та його дядьком по материнській лінії Раду Дуда.

У лютому 2008 року Микола заявив в інтерв'ю румунській щоденній газеті Cotidianul, що якби румунський народ попросив його стати королем, він не відмовився б. У вересні 2012 року, після закінчення університету, він переїхав до Румунії, щоб більше брати участь у громадській діяльності королівської родини.

6 жовтня 2017 року одружився цивільним шлюбом в Генлі-он-Темзі з Аліною-Марією Біндер (народилася в Констанці 26 січня 1988 року).30 вересня 2018 року пара уклала церковний шлюб у церкві Святого Іллі в Синаї. У них є донька (Марія Олександра), яка народилася 7 листопада 2020 року, і син (Михайло), який народився 15 квітня 2022 року.

Генеалогія[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]