Обговорення:Леопольд фон Захер-Мазох

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ця стаття належала до вибраних статей. Див. сторінку обговорення. Вибрана 18 листопада 2004 року.
Після подальшого обговорення стаття була позбавлена статусу.


Обговорення номінації:
|

Ця стаття є частиною Проєкту:Фантастика жахів (рівень: 1, важливість: найвища)
Вікіпедія:Проєкт:Фантастика жахів Мета проєкту — створення якісних та інформативних статей на теми, пов'язані Фантастикою жахів. Ви можете покращити цю статтю, відредагувавши її, а на сторінці проєкту вказано, чим ще можна допомогти. Учасники проєкту будуть вам вдячні.
I
(повна)
Ця стаття за шкалою оцінок статей Проєкту:Фантастика жахів має рівень «майже повна стаття».

Найвища

Важливість цієї статті для проєкту Фантастика жахів: «найвища»
Чим допомогти:

Untitled[ред. код]

Чому Галіції а не Галичини? Я розумію, німецькою мовою це звучатиме саме так, але чи потрібно використовувати фонетичний еквівалент в українській статті? rosty 16:01, 19 Лист 2004 (UTC)

у мене є дещо інша думка[ред. код]

Наскільки я пам'ятаю, фонд Мазоха (наголос на першому складі) не має відношення до Леопольда фон Захер-Мазоха, а вшановує ім'я його тестя, який був ректором Львівського Університету, і благодійником.

Також у книжці, яку я читав, була інформація (книжку знайти зможу за тиждень, тоді й напишу детальніше), що Леопольд Захер одружився з дочкою ректора університету, яка носила прізвище Мазох, і вони обоє об'єднали свої прізвища, звідси й утворилось Захер-Мазох. --Jin 14:07, 22 січня 2007 (UTC)[відповісти]

Я був неправий, особу про яку йдеться у статті таки звати Леопольд фон Захер-Ма́зох. А от прізвище його батьків було Захер (батько) і Мазох (матері), які об'єднали їх після шлюбу за наполяганням тестя. Власне імя Ма́зоха (дідуся Леопольда фон Захер-Мазоха по матері) і вшановує фонд Мазоха, тому вважаю посиланя на нього (без пояснень) недоречним. --Jin 09:46, 4 червня 2007 (UTC)[відповісти]

Помилка?[ред. код]

Чому в шаблоні зверху Рітер з малої букви? --Rpvmlviv (обговорення) 00:21, 23 квітня 2021 (UTC)[відповісти]