Обговорення користувача:Μάξιμο

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Μάξιμο!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 19:51, 28 березня 2024 (UTC)[відповісти]

Невичитані статті (переклади?)[ред. код]

Доброго дня! Дякую вам за ваш внесок, але щодо статей Бахідж аль-Хатіб, Мухаммед Алі-бей аль-Абід, Тадж ад-Дін аль-Гасані, Назім аль-Кудсі, Шукрі аль-Куатлі, Розквіт Османської імперії є прохання вичитати їх. Ми ж пишемо статті заради поширення вільних знань українською мовою, а не заради перегонів у кількості статей. Тому жодного сенсу в існуванні неякісних статей немає. Тому думайте перш за все про читачів.

Перше, що кидається у вічі, помилки у оформленні посилань між статтями. Якщо треба щоб назва статті відрізнялась від тексту посилання, то їх треба вказати через пайп (вертикальну риску). [ [ Назва статті | деякий текст ] ]. Наприклад (теж з якоїсь з ваших статей), є [ [ поліцейську державу ] ], а треба [ [ Поліцейська держава|поліцейську державу ] ], тоді буде красиве синє посилання. Правильні посилання дозволяють читачам переходити між статтями і читати більше.

Друге - неузгоджені відмінки між словами у реченні.

Дозвольте дати пару порад, які полегшать вам створення якісних статей.

1) Повільне усвідомлене читання. Спробуйте читаючи усвідомлювати сенс кожного речення: об'єкт, суб'єкт, властивості, дії. Тут нема якойсь методики, тільки практика. Але ця практика стане у нагоді також у позавікіпедійному житті.
2) Замилене око. Щойно перекладені статті вичитувати важко, тому що у мозку вже сформувались певні асоціації у той момент, коли ви читали статтю іноземною мовою. І формувати нові під час читання тієї ж статті українською мозок лінується. Це нормально, варто починати зі статей, які ви вже давно не бачили. А якщо ви не впевнені у перекладі, то можна писати статтю у власній чернетці і перенести її в основний простір після повної готовності.
3) Помилки ходять групами. Якщо ви знайшли одну помилку, варто пошукати її знову в тій же статті та усіх інших власних статтях. 99%, що знайдеться. І лише виправивши цю помилку у всіх статтях, повернутись до вичитування першої. Тут може допомогти розширений пошук по Вікіпедії, не полінуйтесь розібратись з усіма його можливостями. Наприклад з пошуком по вихідному вікітексту, пошуком регулярними виразами тощо.

Це важка, марудна, але дуже необхідна робота. Не обходьте стороною, будь ласка, її хоча б у власних статтях, бо вона нікуди не зникне, просто її будуть вимушені робити інші вікіпедисти, у яких були власні інтереси і власні плани на витрачений час.

Дякую за розуміння. З повагою, Alessot (обговорення) 07:19, 10 квітня 2024 (UTC)[відповісти]

Дякую, вже редагував --Μάξιμο (обговорення) 13:23, 10 квітня 2024 (UTC)[відповісти]

Попередження щодо автоперекладів[ред. код]

Вітаю. Хотів написати вам приблизно те саме, що вже вище написав Alessot. Прошу вас ретельно вичитати всі створені вами статті та довести їх до адекватного рівня за якістю оформлення та перекладу. Якщо ви цього не зробите, статті буде номіновано на вилучення. Також звертаю вашу увагу, що якщо ви не дослухаєтесь до цих порад і продовжите створення нових статей, то вам буде заблоковано їх створення.

Також окремо зверну увагу на те, що вікіфікація має бути раціональною. У ред. № 42295703 ви прибрали деякі важливі посилання, а деякі замінили із точних на загальні, що не мало жодного сенсу. -- RajatonRakkaus 13:02, 10 квітня 2024 (UTC)[відповісти]

Я вже давно редагував їх --Μάξιμο (обговорення) 13:13, 10 квітня 2024 (UTC)[відповісти]

Обмеження на створення статей від 11 квітня 2024[ред. код]

Я думав, що видалення вами обговорення свідчить про те, що ви охолонули та налаштувались на конструктивну працю. Однак бачу, що помилився: я вам лише вчора повідомив про необхідність опрацювання ваших статей, але ви не дослухались і замість того створили новий автопереклад Ібелінська сеньйорія. Змушений заблокувати вам створення нових статей, допоки ви не виправите всі створені вами раніше. Взагалі кажучи, такий обсяг матеріалу неможливо вичитати швидко, це робота на кілька тижнів щонайменше: так, якісний матеріал пишеться довго та подекуди важко. Я раджу вам вибрати десяток статей, які вам найбільше подобаються, щоб ви їх опрацювали — а решту доведеться вилучати з уже названих причин. -- RajatonRakkaus 11:24, 11 квітня 2024 (UTC)[відповісти]

Запрошення долучитися до Місяця географії[ред. код]

Запрошення долучитися до Місяця географії
Вітаю! Запрошую вас долучитися до Місяця географії, що триватиме весь травень.
--Олексій (обговорення) 21:43, 16 квітня 2024 (UTC)[відповісти]