Обговорення користувача:MashiraV

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: MashiraV у темі «Замість сторінки.» 1 рік тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, MashiraV!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 15:26, 14 квітня 2023 (UTC)Відповісти

Замість сторінки.

[ред. код]

Не впевнений що мені необхідна сторінка, та й на вікі знаходжусь не як на енциклопедичному ресурсі, маю дещо відмінні погляди щодо "глобальної академічності". Але в цілому проект підтримую:


Пост індустріалізм це області де стандарти користувачів наближені до промислових. "LOL"


Наразі мені були потрібні дві теми, впорядкування матеріалів призвело до написання двох статей:

  1. гнучка функція яка дає плавну оцінку координаційних чисел та місцевої щільності для невеликої вимірності
  2. узгодження поведінки алгоритму стиснення для моделі твердих сфер (перша стаття на ресурсі)

Щодо "джерел", то з цим є певні труднощі, тому замість "авторитету видавництва", в обговореннях по можливості додаю коди програм чи доведень, що можуть бути незалежно перевірені на рівні користувача.


Маю деякий професійний дослідницький інженерний та науковий досвід, але це не має впливати на мою позицію чи оцінку на вікі. В науковій діяльності, дотримуюсь простої поведінки що походить з традиції модельних розрахунків - третій четвертий порядок наближення є межевим. В чимось критерій Арістотеля але з другого боку, де для доказовості теми необхідні не менше ніж три чотири логічно зв'язні ланки. Для міжгалузевої комунікації краще на перевищувати другий порядок, інакше стаття замість презентативної перетворюється на спеціальну, цього обмеження намагаюсь дотримуватись за написання статей на вікі, а коли "не вдається" - додатковий матеріал за можливості подаю як примітку[1], або позначаю курсивом.

  1. Сьома восьма ланка наближень - глибока спеціалізація із дуже вузькою областю вхідних параметрів, десь там як раз оптимум у гіперсфери, останнє швидше збіг, але для жарту: те що більше зазвичай математичні артефакти верхом на сферичних конях у вакуумі. Що теж інколи буває корисно, але вже в других напрямках, наприклад для генерації псевдовипадкових послідовностей.

Не прихильник "красивих доведень", вважаю їх складними та збитковими у використанні, такими що розмаїттям переходів приводять до перебільшеної кількості інформації для засвоєння, відповідно відволікають від основної теми. "Трактор" методики значно надійніший, але інколи через недостатню взаємодію з другими спеціалістами, чи за потреби місцевого узгодження вимушено користуюсь "оманливою простотою"[1].

  1. Свідома активність є теж спеціальною областю, більшу ж частину часу людини складає звичайна розумна поведінка.

Про незалежну перевірку, в професійній діяльності основне навантаження наразі тримає Maxima, через те що в розрахунках немає простих чи спеціальних функцій, кожний кінцевий вираз розглядається як самостійна функція яку необхідно складати по частинах, відкритість коду дуже допомагає у модульній збірці, наближеність до програмування інколи виключає точкову перевірку через Mathematica. Остання часто зустрічається у допоміжних викладках через простіший зв'язок з бібліотечними функціями. Але за кінцевої збірки "бібліотечність" нічого не гарантує, ба більше - ніхто не гарантує. Просте узгодження по області вхідних параметрів рахується в "закритих лабораторіях" квантовими комп'ютерами, а перевірка комбінацій значень є неможливим для повного контролю завданням. Intel MKL є бібліотекою що проходить перевірку на індустріальному рівні, тоді як Махіма на "відкритому" - з підтримкою індустріального POSIX, хто з них кращий для стандартизації однозначно сказати складно. Maxima ще додає "алгебраїчний модуль", воно звісно як VB для автоматизації офісу, мало спільного із оптимізованим під машинні розрахунки поліморфізмом, але на стадії розробки де задіяна людина все ж допомагає.


Бурчалка

Може через вік, але мені здається що чимало статей не пройде перевірки навіть у шкільного вчителя, об'єкти за спрощення можна розглядати як предметні - мають безпосередній зв'язок із проявом реальних об'єктів, або функціональні - ітерація, рекурсія,...[1] Тож якщо я відкриваю огляд по однопараметричній функції яка є предметним об'єктом, я очікую побачити там методи розрахунку, похідні - по третю включно, первісні, асимптотики,... а бачу здебільше функціональний огляд - зв'язки, - панове я радий що ви нарешті можете поспілкуватись але для того просувають "месенджери" та "соціальні мережі". Вікі, як на мене, має більше зв'язок із бібліотекою.

  1. "терпіти не можу філософів"


Вартість ерудиції в культурі бібліотеки.


--MashiraV (обговорення) 22:37, 27 травня 2023 (UTC)Відповісти