Обговорення користувача:YarikUkraine/Випуск цікавинок про футболістів (за результатами (18.10.2010—22.10.2010)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:YarikUkraine/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:YarikUkraine

Випуск цікавинок про футболістів (за результатами Футбольного вікі-Чемпіонату)[ред. код]

Вітаю. Якудза угледів (і за це йому дякую), що цікавинка про братів Боатенгів уже була на Головній. Тому маю прохання - якщо можеш, повідом, будь ласка, 1-2 нові цікавинки, щоб «закрити» випуск (для розміщення на Головній), причому 1-у з них бажано з фото. З повагою, --IgorTurzh 04:13, 18 жовтня 2010 (UTC)[відповісти]

Добридень...я зараз доводжу до вибраної статтю Динамо (Київ), тому можу сходу дати кілька можливо цікавих даних про клуб:
  • Динамо (Київ) — єдиний клуб, який провів всі сезони у найвищій лізі СРСР, а потім України.
  • Динамо є першою немосковською командою, що виграла титул чемпіона СРСР
  • За радянський період історії Динамо завоювало 13 радянських чемпіонських титулів, 9 кубків СРСР, 3 суперкубки СРСР, що робить його найтитулованішим клубом в історії радянського футболу.
  • Динамо є найтитулованішим клубом України, вигравши 13 чемпіонських титулів, 9 національних кубків, 4 суперкубка України, 1 суперкубок УЄФА і два Кубка володарів кубків.
  • У 19371941 роках попід Черепановою горою споруджувався новий Республіканський стадіон. Відкриття цього спортивного комплексу, в будівництві якого методом «суботників» брав участь увесь Київ, призначалося на 22 червня 1941 року. Саме тоді на цьому стадіоні мав відбутися футбольний матч чемпіонату між командами київського «Динамо» та московського ЦДКА. Але того дня почалася Велика Вітчизняна Війна і матч відмінили.
  • 1945 року «Динамо» зайняло передостаннє місце в чемпіонаті, а 1946 року — останнє, і за регламентом мало понизитися у класі, проте для команди зробили виняток, пригадавши втрати воєнного часу.
  • Динамо стало першим радянським клубом, який виступив в клубному європейському турнірі. Це став розіграш Кубка кубків 1965—1966 років. Усе пояснюється політичними мотивами керівництва СРСР. Комуністична ідеалогія не приймала можливість поразки радянських спортсменів від капіталістичних суперників і довго перестраховувалася.
  • У 1975 році київське «Динамо» стало першим радянським клубом, який здобув європейський трофей — Кубок кубків і Суперкубок УЄФА.
  • За підсумками 1975 року британська Асоціація спортивних журналістів визнала «Динамо» (Київ) найсильнішою футбольною командою світу.
  • 1995 року відбувається грандіозний скандал — Динамо добивається права участі в Лізі Чемпіонів, однак після першого матчу суддя звинуватив клуб в спробі підкупу шубами. Після короткого розгляду, УЄФА дискваліфікує клуб з розіграшу, заборонивши участь в єврокубках на два роки. 1996 року Динамо добивається зняття дискваліфікації, проте реабілітації не сталося.
  • В сезоні Ліги чемпіонів 2007—2008 «Динамо» встановило антирекорд Ліги чемпіонів, програвши всі 6 матчів з 6 і пропустивши 19 голів. Він тримається до цього часу.

Якщо ж це не те, то напишіть: будемо шукати в іншому місці ) --YarikUkraine 14:09, 18 жовтня 2010 (UTC)[відповісти]

З цього, мабуть, варто робити Динамівський спецвипуск, але був у нас Футбольний вікі-чемпіонат, і атк вийщло, що там було цікавинок про футболістів. Якщо є ще бодай щось цікаве (по пам'яті) про футболістів, що ганяли м'яча у ПАР, пригадайте, будь ласка. Власне, шукати треба у статтях, що створювалися по слідах ЧС з футболу 2010. З повагою, --IgorTurzh 18:18, 18 жовтня 2010 (UTC)[відповісти]
Ой, вибачайте, проте не лише по пам"яті а й проглядаючи статті нічого такого не знайшов...більшість з них просто стаби, тому навряд там щось цікавого є...--YarikUkraine 22:05, 21 жовтня 2010 (UTC)[відповісти]
Дуже шкода, бо «накрився» тематичний випуск... --IgorTurzh 04:34, 22 жовтня 2010 (UTC)[відповісти]
Погано шукав :-). Я ж бачив, що нема про футбольорів команд-переможців. Коротше беру про Ікера Касільяса, і випуск від сьогодні повисить пару днів на Головній ) --IgorTurzh 04:51, 22 жовтня 2010 (UTC)[відповісти]
Узяв... І ще, я в шоці від цього {{Склад збірної Нідерландів на Чемпіонаті світу 2010}}, у нас що майже нестворені статті про футболістів збірної-срібного призера ЧС-2010 ? Плюс потребують оновлення статті про німців-учасників першості. --IgorTurzh 05:29, 22 жовтня 2010 (UTC)[відповісти]
Та в нас всюди завал з футболом...крім України, та зусиллями Єруд — Греції...А цікавинку в Касільясі я ніяку не побачив...Іспанія перший раз стала чемпіоном світу, звичайно що він не може бути не першим воротарем-капітаном))) КЕП якийсь, а не вікіпедія)--YarikUkraine 13:26, 22 жовтня 2010 (UTC)[відповісти]