Оксфорд Юніверсіті (футбольний клуб)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Оксфорд Юніверсіті»
Повна назва Oxford University
Association Football Club
Засновано 1871
Населений пункт Оксфорд, Англія
Стадіон «Іффлі Роуд»
Вміщує 499
Ліга BUCS Football League[en]
2017/18 3
Домашня
Виїзна

«Оксфорд Юніверсіті АФК» (англ. Oxford University Association Football Club) — англійська футбольна команда, яка представляє Оксфордський університет.

Історія[ред. | ред. код]

Футбольна команда Оксфордського університету була заснована 9 листопада 1871 року[1]. Період найвищого успіху припав  на 1870-ті роки, коли клуб виграв Кубок Англії в 1874 році, а також тричі виходив у фінал Кубка Англії (у 1873, 1877 і 1880 роках).

До 1921 року команда виступала на регбійному полі «Іффлі Роуд»[en], який вона ділила з регбійним клубом[en], після чого переїхала на  футбольний стадіон «Іффлі Роуд[en]», що знаходився неподалік.

Відомий в 1950-і роки клуб «Пегасус[en]» був заснований студентськими командами Оксфорда і Кембриджа.

В даний час футбольний клуб «Оксфорд Юніверсіті» виступає у спортивних лігах британських університетів і коледжів (англ. British University and College Sports, BUCS), а також у щорічному університетському матчі проти «Кембридж Універсіті».

Гравці збірної Англії[ред. | ред. код]

Двадцять два гравці «Оксфорд Юніверсіті» виступали за національну збірну Англії, включаючи трьох, що зіграли в першому матчі збірних в історії 30 листопада 1872 року: Фредерік Чаппелл, Арнольд Керк-Сміт і Катберт Оттавей.

«Оксфорд Юніверсіті» — володар Кубка Англії 1874 року
«Оксфорд Юніверсіті» перед поїздкою в Австрію в 1899 році

Повний список гравців клубу, які виступали за збірну Англії (в дужках вказано кількість матчів, зіграних за збірну, будучи гравцем «Оксфорд Універсіті»):

Гравці збірної Уельсу[ред. | ред. код]

Наступні футболісти виступали за національну збірну Уельсу, будучи гравцями «Оксфорд Юніверсіті»[2]:

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Oxford University AFC Profile. England Football Online. Архів оригіналу за 19 травня 2019. Процитовано 10 серпня 2018.
  2. Davies, Gareth & Garland, Ian. Who's Who of Welsh International Soccer Players. — Bridge Books, 1991. — ISBN 1-872424-11-2.

Посилання[ред. | ред. код]