Пайпер Чепмен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пайпер Чепмен
Piper Chapman
Тейлор Шиллінг в ролі Пайпер Чепмен на промо-постері «Помаранчевий — хіт сезону»
Тейлор Шиллінг в ролі Пайпер Чепмен на промо-постері «Помаранчевий — хіт сезону»
Тейлор Шиллінг в ролі Пайпер Чепмен на промо-постері «Помаранчевий — хіт сезону»
Поява «Я не була готова»
Інформація
Стать жіноча
Сім'я Керол Чепмен (мати)
Білл Чепмен (батько)
Кел Чепмен (брат)
Селеста Чепмен (бабуся)
Відносини Ларрі Блум (наречений)
Алекс Воз (коханка)
Прототип Пайпер Керман
Виконавець ролі Тейлор Шиллінг
Клер Фоулі[en] (мала Пайпер)

Пайпер Чепмен (англ. Piper Chapman) — вигаданий персонаж американського комедійно-драматичного вебтелесеріалу «Помаранчевий — хіт сезону» компанії Netflix, зіграний Тейлор Шиллінг. Незадовго до того, як вона потрапила до в'язниці разом зі своєю колишньою коханкою Алекс Воз (Лаура Препон), вона заручилась із Ларрі Блумом (Джейсон Біггс). Її прототитом є Пайпер Керман. Шиллінг була номінована на нагороди за цю роль в категоріях комедії та драми.

Біографія[ред. | ред. код]

Сезон 1[ред. | ред. код]

Сезон 2[ред. | ред. код]

Сезон 3[ред. | ред. код]

Критика[ред. | ред. код]

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Тейлор Шиллінг була номінована на нагороди в обох категоріях комедії та драми: на 66-ій церемонії вручення премії «Еммі» за найкращу жічочу роль у комедійному телесеріалі та на 71-ій церемонії вручення премії «Золотий Глобус» за найкращу жічочу роль у драматичному телесеріалі. На 18-ій церемонії вручення премії «Супутник» вона виграла у номінації за найкращу жічочу роль у комедійному телесеріалі.[1][2][3] Також вона отримала номінацію на 72-ій церемонії вручення премії «Золотий Глобус» за найкращу жічочу роль у комедійному телесеріалі.[4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Primetime Emmy Awards 2014: The winners list. CNN. 26 серпня 2014. Архів оригіналу за 30 серпня 2014. Процитовано 4 вересня 2014.
  2. Farley, Christopher John (12 грудня 2013). Golden Globes Nominations 2014: ’12 Years a Slave,’ ‘American Hustle’ Lead Field. The Wall Street Journal. Архів оригіналу за 7 серпня 2020. Процитовано 4 вересня 2014.
  3. Kilday, Gregg (23 лютого 2014). Satellite Awards: '12 Years a Slave' Wins Best Motion Picture. Hollywood Reporter. Архів оригіналу за 30 липня 2015. Процитовано 4 вересня 2014.
  4. Mitovich, Matt Webb (11 грудня 2014). Golden Globes: Fargo, True Detective Lead Nominations; Jane the Virgin, Transparent Score Multiple Nods. TVLine. Архів оригіналу за 13 грудня 2014. Процитовано 11 грудня 2014.