Полісся (Добрянка)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Полісся» Добрянка
Повна назва Футбольний клуб
«Полісся» Добрянка
Засновано 1992
Населений пункт смт. Добрянка, Україна
Стадіон «Полісся»
Вміщує 1500
Президент Україна Чаус Іван Петрович
Головний тренер Україна Бобович Ігор Михайлович
Ліга Чемпіонат Чернігівської області
2014 3-тє
Домашня
Виїзна

«Полісся» — аматорський футбольний клуб з смт Добрянка Ріпкинського району на Чернігівщині. Створений у 1992 році.

Історія[ред. | ред. код]

У 1992 році Іваном Петровичем Чаусом було створено ФК «Полісся» (Добрянка), згодом побудовано відповідну інфраструктуру та відкрито дитяче відділення спортивної школи з футболу. Клуб часто організовував спортивні свята та заходи. Відбулися цікаві міжнародні товариські матчі зі збірною американського штату Каліфорнія (1999 рік) та з професіональним клубом із Сербії БСК «Белград» (2003 рік), після якої підписав контракт з чернігівською «Десною» сербський оборонець Милан Загорац — перший легіонер у історії команди.

У 2002 році (на 10-річчя «Полісся») відбулася незабутня товариська зустріч з футболу з ветеранами київського «Динамо».

З 2000 року «Полісся» (Добрянка) стало фарм-клубом головної футбольної команди області — чернігівської «Десни». У команді набираються досвіду молоді гравці, майбутні професіонали-майстри.

Перших успіхів ФК «Полісся» досяг з приходом тренера Сергія Миколайовича Бакуна: 2000 рік — бронзовий призер, 2003 — чемпіон Чернігівської області. З 2005 року команду успішно тренує Іван Антонович Бубис. У 2006 році «Полісся» — володар Кубка області, 2007 рік — срібний призер чемпіонату Чернігівщини, 2008 — фіналіст Кубка області.

Варто назвати таких вихованців клубу, як Віталій Гавриш та Андрій Ярмоленко, які виступають відповідно за донецький «Металург» і київське «Динамо». Свого часу одягав футболку «Добрянки» й Олександр Романчук, що потім відмінно виявив себе в чернігівській «Десні», а згодом захищав кольори київських «Динамо» та «Арсеналу». Романчук у 2006 році став віце-чемпіоном Європи у складі молодіжної збірної України.

Серед гравців «Десни» зразка 2008 року грали Володимир Чуланов, Олександр Бабор, Тимур Рустамов, Ярослав Сердюк та Ігор Корж — ці футболісти певний час утверджувалися в дорослому футболі, виступаючи у колективі «Полісся».

Стадіон[ред. | ред. код]

  • Секторів: 4
  • Місць: 1500 (обладнані індивідуальними пластиковими сидіннями)
  • Поле: 70x105 метрів
  • Адреса стадіону: с. Добрянка, вул. Фрунзе 100-А

Посилання[ред. | ред. код]