Послуги пекла коштують дорого

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Послуги пекла коштують дорого
Pumpkinhead: Ashes to Ashes
278 × 399 (28 КБ)
278 × 399 (28 КБ)
Жанр Фільм жахів
Режисер Джейк Уест
Продюсер Майк Каллахен, Бред Кревой
Сценарист Барбара Вернер, Джон Вернер, Джейк Уест
У головних
ролях
Даг Бредлі, Дуглас Робертс, Ліза Макаллістер, Тесс Панцер
Оператор Ерік Вілсон
Композитор Роб Лорд
Кінокомпанія Castel Film Romania Clubdeal Motion Picture Corporation of America
Дистриб'ютор Sony Pictures Home Entertainment і Netflix
Тривалість 91 хв.
Мова англійська
Країна США США
Велика Британія Велика Британія
Румунія Румунія
Рік 2006
IMDb ID 0780593
Попередній Pumpkinhead IId
Наступний Pumpkinhead: Blood Feudd

«Послуги пекла коштують дорого» (англ. Pumpkinhead: Ashes to Ashes; також відомий під назвою «Гарбузоголовий 3» та «Пекельна помста 3: Прах до праху») — фільм жахів 2006 року режисера Джейка Веста, продовження фільмів «Гарбузоголовий» і «Гарбузоголовий 2». У 2007 році вийшла четверта частина серіалу під назвою «Послуги пекла коштують дорого 2: Вендета». Прем'єра фільму відбулася 28 жовтня 2006 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Доктор, патологоанатом і власник похоронного бюро в одній особі Дока Фрейзера чесно виконує свою роботу і шанований в місті. Проте ніхто не знає про те, що він робить з трупами. Фрейзер використовує частини або елементи тіла небіжчиків у своїй практиці для здійснення пластичних операцій, а також для продажу на чорному ринку. Допомагають йому в цій справі його родичі Бун Воллес і сестра-наркоманка. Одного разу Бун, позбавляючись від тіла чергового трупа в болотах, стикається з заблукавшою людиною. Чоловік під приводом пошуку телефону потрапляє у похоронне бюро Фрейзера, де його присипляють і вирізують нирку. Далі за відпрацьованою схемою людину треба було втопити, але чоловік вижив. Незабаром в місті стався поліцейський рейд, в якому також брали участь добровольці. В лісі, що знаходиться неподалік від міста, було виявлено безліч трупів, членів банди Фрейзера заарештували, проте на самого Фрейзера підозри не пали. Родичі убитих незадоволені і хочуть відшукати організатора, для цього четверо людей прямують до відьми, будинок якої знаходиться на гарбузовому полі. Відьма закликає демона, який повинен помститися за всі смерті.

У ролях[ред. | ред. код]

  • Даг Бредлі — Док Фрейзер
  • Ленс Генріксен — Ед Харлі
  • Дуглас Робертс — Бун Воллес
  • Ліза Макаллістер — Далія Воллес
  • Тесс Панцер — Моллі Сью Аллен

Зв'язок з іншими частинами серії[ред. | ред. код]

Основною сполучною складової фільму з минулими частинами серії є викликаний демон-гарбузоголовий, вигляд якого практично не змінився, а також зберегіся його зв'язок із викликаною його людиною. Однак, в цій частині демон став більш агресивним, і тепер він може вбити не тільки позначених і тих, хто заважає йому дістатися до жертв, але й випадкових людей, не пов'язаних з вендетою. Також у фільмі зустрічаються персонажі першої частини — Ед Харлі, який став Гарбузоголовим демоном і Бун Воллес, хлопчик, який допомагав жертвам з першої частини.

Художні особливості[ред. | ред. код]

Основна маса спецефектів фільму створена без використання комп'ютерних ефектів, що укупі з низьким бюджетом фільму, створює естетику фільмів жахів середини та кінця 80-х років. Однак всупереч сказаному фільм не обійшли і комп'ютерні технології, які були задіяні в декількох сценах.

Вбивства у фільмі

Вбивства у фільмі здійснює, крім Дока Фрейзера[1] і його банди, в основному викликаний відьмою демон-гарбузоголовий. Серед останніх є: перерізання горла людини кігтями, стискання і здавлювання голови обома лапами, проштрикування наскрізь тіла металевим штирем, кидання тіла об стіну і т. і.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. [1][недоступне посилання]