Прапор Тишківців

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прапор Тишківців
Прапор Тишківців
Використання
Пропорції 1:1
Затверджений 18 червня 1999 р.
Кольори
червоний
жовтий
чорний
Тип муніципальний

Пра́пор Тишкі́вців — офіційний символ села Тишківці, Городенківського району Івано-Франківської області, затверджений 18 червня 1999 р. рішенням Тишківської сільської ради.

Автори — А. Гречило та Б. Купчинський.

Опис[ред. | ред. код]

Квадратне полотнище складається з трьох рівних висхідних діагональних смуг червоного, жовтого і чорного кольорів. У центрі жовтої смуги червоний хрест, поверх якого два перекинуті сині мечі з червоними руків'ями, покладені V-подібно. У верхньому і нижньому кутах жовтої смуги по одному трояндовому кущу з зеленими гілками і трьома червоними трояндами із зеленим листям і жовтими серцевинами кожен.

Значення символів[ред. | ред. код]

Троянда (дика ружа) — основний елемент давнього (XVIII ст.) герба Тишківців. Хрест і мечі свідчать про давній сільський пам'ятник Хрест з двома мечами на куті «Осередок». Хрест — символ віри, відображає місцеві церкви. Мечі — символи боротьби і нескореності. Геральдичні кущі троянд свідчать про давні легенди про густі зарості цієї квітки навколо села. Чорно-червоні кольори відповідають традиції місцевої вишивки, а жовтий характеризує сільське господарство, є символом щедрості й багатства.

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Гречило А. Герби та прапори міст і сіл України. — Львів, 2020. — Ч. 2. — С. 85.
  • Сайт УГТ