Приватна практика

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Приватна практика
Private Practise
Тип телесеріал
Телеканал(и) ABC
Дистриб'ютор(и) Disney–ABC Domestic Televisiond і Hulu
Жанр драмедія, драма, медичний, спін-офф
Формат зображення 16:9
Тривалість серії 42 хв.
Тривалість 2007-2013
Компанія Shondaland, Марк Ґордонd і ABC Signature
Керівник проєкту Шонда Раймс
Ідея Шонда Раймз
На основі Анатомія Грей
Розробка Shondaland
Виконавчий продюсер Шонда Раймс
У головних ролях Кейт Волш, Тай Дігс, Пол Едельстін, Тім Дейлі, Мерін Дангі
Країна-виробник США
Місце зйомок Лос-Анджелес
Мова оригіналу англійська
Перший показ 3 травня 2007 — 22 січня 2013
Кількість сезонів 6
Кількість серій 112
Посилання

Приватна практика (англ. Private Practice) — американський телесеріал, спін-оф «Анатомії Грей». 21 лютого 2007 року The Wall Street Journal повідомив, що канал ABC знімає серіал, центром подій якого стане героїня «Анатомії Грей» Еддісон Монтгомері (її роль виконує Кейт Волш)[1]. Незабаром ця інформація підтвердилась. Стало відомо, що двогодинна серія «Анатомії Грей», що вийшла в ефір 3 травня 2007 року, буде пілотною для серіалу. У цій серії Монтгомері звільняється з лікарні Грейс Госпітал у Сіетлі, щоб переїхати до Лос-Анджелеса та перейти на нове місце роботи, у приватну клініку «Оушнсайд Веллнесс Сентер»[2]. Згідно з журналом Variety, режисером цього двогодинного епізоду, який одночасно був 22 та 23 серіями сезону (з очікуваних 25-ти), став Майкл Гроссман. Крістін Вейтч та Майкл Озієлло, дописувачі колонки світської хроніки, повідомили, що події серіалу відбуватимуться у Лос-Анджелесі[3].

Прем'єра серіалу відбулася 26 вересня 2007 року на телеканалі ABC.

Трансляція[ред. | ред. код]

3 травня 2007 року пілотна серія Приватної практики вийшла в ефір ABC. Маючи назву «По той бік цього життя» та будучи одночасно подвійним епізодом «Анатомії Грей», серія містила короткий опис героїв Приватної практики. У списку акторів значились Емі Бреннеман («Справедлива Емі», « Поліція Нью-Йорка»), Пол Едельстін («Втеча з в'язниці»), Тім Делі («Крила», «Дев'ять», «Клан Сопрано»), Тей Діггс («Кевін Гілл», «Новий день», «Рента»), Кріс Ловелл («Вероніка Марс», «Життя, яким воно є для нас») та Меррін Дангі («Шпигунка», «Вічне літо»). Двогодинну серію подивилося 21 мільйон глядачів, це на 1,9 мільйона більше, ніж середньостатистичний рейтинг 3 сезону «Анатомії Грей» (19,1 мільйонів). Серія також зайняла перше місце за кількістю переглядів серед усіх телешоу, що транслювалися у період між 9 та 10 годинами вечора. 5 травня 2007 року на «The Ellen Show» оголосили, що Приватна практика увійшла до осіннього розкладу програм каналу ABC. Перша реклама серіалу вийшла в ефір під час останньої серії сезону «Анатомії Грей». Прем'єра шоу відбулася 15 липня 2008 року в ефірі LIVING. Пізніше, усередині сезону 2009, розклад змінили через повернення на екрани «Загублених», і серіал став транслюватися о 10 вечора по четвергах, одразу після «Анатомії Грей».

В ролях[ред. | ред. код]

Актор Персонаж Сезони
1 2 3 4 5 6
Кейт Волш Еддісон Монтгомері Постійно
Тім Дейлі Пітер Вайлдер Постійно
Одра Макдональд Наомі Беннетт Постійно Гість
Пол Адельштейн Купер Фрідмен Постійно
Каді Стрікленд Шарлотта Кінг Постійно
Кріс Ловелл Делл Паркер Постійно
Тей Діггз Сем Беннетт Постійно
Емі Бреннеман Вайолет Тернер Постійно
Браян Бенбен Шелдон Воллес Періодично Постійно
Катеріна Скорсоне Амелія Шеппард Період. Постійно
Бенджамін Бретт Джейк Райлі Гість Постійно
Гріффін Глюк Мейсон Ворнер Постійно

Кастинг[ред. | ред. код]

29 червня 2007 року канал ABC оголосив, що Одрі Макдональд, чотириразова переможниця премії «Тоні», замінить Меррін Дангі, яка виконувала роль Наомі Беннет. Керівництво каналу не розголошувало причин такого рішення[4]. 11 липня 2007 року повідомлялося, що незабаром у серіалі має з'явитися новий постійний персонаж, роль якого виконає КаДі Стрікленд.

У двох епізодах другого сезону з'явилася переможниця премії «Тоні» Ідіна Мензель. Вона є дружиною зірки Приватної практики Тея Діггса. Девід Саткліфф[5], Джейн Брук та Джош Гопкінс також виконали епізодичні ролі у серіалі.

Місця зйомок[ред. | ред. код]

Чимало екстер'єрних сцен (а також ліній сюжету, які відбуваються на вулиці) було знято у Санта-Моніці, штат Каліфорнія. Будівля компанії Оушнсайд Груп знаходиться на розі вулиць Четвертої та Вілтшир у Санта-Моніці. Вона насправді є банком.

Еддісон Монтгомері та Сем Беннет живуть в унікальних будинках на пляжі Санта-Моніки, вартість кожного з яких у реальності становила б близько 4 млн доларів.

Серіал в Україні[ред. | ред. код]

2007—2010 серіал в Україні не транслювався на жодному телеканалі. Українською мовою серіал також не озвучено.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Barnes, Brooks (22 лютого 2007). Delicate Surgery on 'Grey's Anatomy'. Wall Street Journal (амер.). ISSN 0099-9660. Процитовано 1 липня 2020. 
  2. Diggs goes for 'Grey' spin. web.archive.org. 24 лютого 2007. Архів оригіналу за 24 лютого 2007. Процитовано 1 липня 2020. 
  3. Exclusive: Grey's 2.0 Chooses its Host City! - Ausiello Report | TVGuide.com. web.archive.org. 4 липня 2007. Архів оригіналу за 4 липня 2007. Процитовано 1 липня 2020. 
  4. 'Private Practice' Recast: Merrin Dungey out, Audra McDonald in, on the 'Grey's Anatomy' spinoff. LA Times Blogs - Show Tracker (амер.). 29 червня 2007. Процитовано 1 липня 2020. 
  5. Exclusive: Gilmore Guy Gets a Private Life | TV Guide. TVGuide.com (англ.). 18 жовтня 2007. Процитовано 1 липня 2020.