Пригоди Марка Шведа. Червона Офелія. Частина перша

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«»
Автор Лора Підгірна
Назва мовою оригіналу "Пригоди Марка Шведа. Червона Офелія. Частина перша"
Країна Україна Україна
Мова українська
Жанр Український детектив
Видавництво КМ-БУКС
Видано 2017
Сторінок 392
Наступний твір Печатка Святої Маргарити

«Пригоди Марка Шведа. Червона Офелія. Частина перша» — український детектив, український історичний вестерн української письменниці Лори Підгірної; опубліковаий у видавництві «КМ-Букс» 2017 року.

Опис книги[ред. | ред. код]

Дія роману відбувається влітку 1919 року, в той час, коли місто Кам'янець-Подільський стало столицею УНР. НА тлі цих історичних драматичних подій виростає драматична історія кохання Марка Шведа, 22-річного агента Розвідочної управи та Олесі Біличенко, актриси місцевого театру. Поряд із вигаданими персонажами в романі змальовано образ Симона Петлюри, головнокомандувача. у центрі - заплутана інтрига з викраденням кліше для друку 250-гривневої купюри, до якого доклали руку агенти московської комуни. Заплутана історія з кліше перетворюється у справжню криваву драму.

Про роман[ред. | ред. код]

...найцікавіша в книзі – віртуозно прописана еволюція головного героя. ...відкрити для себе Марка Шведа у якого за плечима тільки середня освіта, служба в розвідвзводі одного з полків російської імператорської армії доби Брусиловського прориву, два солдатські Георгії, Одеська школа прапорщиків, бій під Крутами… За двадцять літ він добре вивчив смерть у різних її проявах. А от в Розвідочній управі УНР доводиться вивчати життя в усіх його проявах. І деякі прояви виявляються страшнішими від смерті. Марко Швед на сторінках «Червоної Офелії» шукає і знаходить не стільки більшовицького агента екстра-класу, скільки Справжнього Себе. І це той пожиточний довід, який нині потрібен чи не більшості мислячих мешканців України. Нам теж належить у найстисліші терміни віднайти Справжніх Себе, своє питоме місце у країні та в світі. А підтримкою в цьому пошуку нам стане дебютна книга Лори Підгірної та наступні пригоди Марка Шведа, уже проанонсовані автором і видавцями.
Аліна Акуленко[1]
«Ворог може завербувати навіть твою рідну матір. Натиснути на слабинку і завербувати. Не довіряй нікому! Особливо тим, кому завше довіряєш….» Лора Підгірна [1]

Посилання[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. КМ-Букс. [2] на сайті видання «КМ-Букс». — Процитовано 26 березня 2018